Top News
513 prikaza

Bandićev bizarni spot s Japancem: Što mu je ovo trebalo?

Milan Bandić
Screenshot Youtube
Predizborne kampanje redovito su pune nevjerojatnih spotova koji često ostaju bolje zapamćeni od samih kandidata

Fontane, Ban centar, Arena Zagreb i Bundek samo su dio Zagreba koje je gradonačelnik Milan Bandić prikazao u svom predizbornom spotu. Spot se proširio društvenim mrežama, a riječ je o prilično lošem uratku, kako produkcijskom, tako i sadržajnom.

Spot pod naslovom "Radim više i od Japanaca" mogao bi biti jedan od najčudnijih predizbornih spotova u bližoj hrvatskoj povijesti. Počinje i završava kod Bandićevog remek djela, fontana u blizini Nacionalne i sveučilišne knjižnice. 

Pokazuje neidentificiranog Japanca koji fotografira zagrebačke građevine, ali moderne građevine nastale u Bandićevom mandatu. Anonimnog Japanca tako više privlači staklena fasada Centra Cvjetni nego primjerice Gornji grad, koji je inače najveća atrakcija za strance u Zagrebu. 

Na kraju gradonačelnik objašnjava neke stvari statistima sa zaštitnom opremom i susreće istog Japanca koji mu se klanja u znak poštovanja, na što Bandić odgovara da radi više i od Japanaca.

Premijera spota popraćena je i objavom na društvenim mrežama. "Dok se ‪#‎DokazanoNesposoban‬ i ‪#‎NedokazanoSposoban‬ bore za zlato na Olimpijadi lažnih obećanja, ‪#‎PremijerBandić‬ radi. Više od Japanaca", stoji uz predizborni spot na Facebooku. "Uvjerite se i sami u prvom promidžbenom spotu Koalicije za premijera, a 11. rujna zaokružite listu broj 2!", zaključuju na Facebooku iz Bandićevog izbornog stožera. 

Jedini zaključak spota je da je Bandić naučio lekciju koju je bivši ministar Gordan Maras naučio na teži način. Naime, Maras je prošle godine posjetio gradilište regionalnog centra za razvoj poduzetničkih kompetencija. Tom prilikom nije nosio kacigu i zaradio je prijavu Gorana Vojkovića zbog kršenja Zakona o zaštiti na radu.

Ipak, Bandićev spot nije najčudniji u posljednje vrijeme. Ta neslavna titula pripala bi Ivi Josipoviću i njegovoj stranci Naprijed Hrvatska. Na prošlim izborima je bivši hrvatski predsjednik išao u koliciju s Radimirom Čačićem, a izborni spot začudio je gotovo sve birače. Bez ikakve glazbe, Josipović lupa dvama drvenim štapovima, postuno mu se pridružuju neki drugi pripadnici stranke da bi sve kulminiralo gotovo navijačkim uzvikom "Naprijed Hrvatska".

Predsjednički izbori također nisu lišeni zanimljivih spotova. Primjerice, Miroslav Tuđman kandidirao se 2009. godine na izborima za predsjednika kao nezavisni kandidat. Jedino što je ostalo zapisano u povijesti je njegov spot u kojem se pojavljuju više ili manje poznate ličnosti poput Marka Perkovića Thompsona ili Bosiljka Mišetića. Mišetić, nekadašnji ministar pravosuđa i savjetnik Franji Tuđmanu koji proglašava da je Hrvatska umorna od loših političara. Spot završava Tuđmanovom izjavom: "Vrijeme je da čovjek bude sa svojim narodom".

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.