Top News
2458 prikaza

Bandić u Holding doveo Vasinog prijatelja kojeg istražuju zbog malverzacija

Milan Bandić
Borna Filic (PIXSELL)
Bandić je mimo svih očekivanja imenovao novog čovjeka u Upravu Zagrebačkog Holdinga, Bernarda Mršu, koji se prije nekoliko godina našao pod policijskom istragom

Upravo na dan kada je proglasom obznanio da je gotov Drugi svjetski rat Milan Bandić je zadužio Zagreb za 200 milijuna kuna na pet godina. No, osim toga mimo ikakvih očekivanja imenovao je novog čovjeka u Upravu Zagrebačkog Holdinga.

Riječ je o Bernardu Mrši, diplomiranim ekonomistom, koji je, prema priopćenju Holdinga "dosadašnju karijeru većim dijelom izgradio u Croatia osiguranju i nekoliko drugih kompanija".

"U svom dosadašnjem radu obnašao je rukovodeće funkcije koje su se odnosile na upravljanje i organizaciju timskim radom, osiguranje te gospodarenje imovinom i upravljanje nekretninama", naveli su u Holdingu u priopćenju.

A upravo zbog upravljanja nekretninama Mršo se prije nekoliko godina kao šef nabave u Croatia osiguranju našao pod policijskom istragom zbog kupnje zemljišta i stanice za tehnički pregled u gospodarskoj zoni u Sinju 2010. godine za 13,5 milijuna što se smatralo preplaćenim iznosom. Poslije toga Mršo je postao predsjednik uprave tvrtke kćeri, Croatia tehnički pregled, da bi nedavno nakon promjene vodstva Croatia osiguranja bio smjenjen zbog nezadovoljstva s njim i sumnji na još nekoliko štetnih poteza.

Kako bi ga se riješili, kaže naš izvor u CO, Mrši je ponuđena otpremnina od oko sto tisuća eura koju je i prihvatio. No, bez posla nije bio dugo obzirom da ga je Bandić postavio u Upravu Holdinga.

Kao osoba koja je bila ključna navodi se Milijan Brkić, zamjenik predsjednika HDZ-a koji je vrlo dobar prijatelj s Mršo, ali i zagrebačkim gradonačelnikom.

No, osim Mrše, Bandić je sinekurama u Nadzornom odboru nagradio i još troje gradskih HDZ-ovaca od kojih su najzvučnija imena Maria Župana i Ivana Čelića, gradskih zastupnika u Skupstini i najbližih suradnika predsjednika Skupstine i gradskog HDZ-a Andrije Mikulića. Upravo se Mikulić navodi kao Brkićev čovjek u gradskom HDZ-u koji je u Zagrebu najveći koalicijski partner Bandića i drži mu većinu u Skupštini za sve važne odluke.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.