Top News
4060 prikaza

Beri nema spasa: SDP-ovci odlaze, podržat će Plenkija

Davor Bernardić
Marko Lukunić/PIXSELL
Najveća oporbena stranka iz dana u dan u sve je većem rasulu

Zdravko Ronko nije bilo tko i njegov odlazak trebao bi upaliti sva preostala zvona na uzbunu u SDP-u. Jedan od osnivača SDP-a, čovjek najzaslužniji za uspjeh SDP-a u Požeško-slavonskoj županiji, dugogodišnji gradonačelnik Požege, zatražio je u utorak brisanje iz članstva stranke.

"Ja to nisam mogao više podnijeti, Bernardić uništava stranku, gura određene interese koji kod mene ne prolaze. Želi svesti stranku na 20 zastupnika i ući u koaliciju s HDZ-om. Razara stranku i svi vide što od SDP-a ostaje", kazao je Ronko u razgovoru za Večernji list.

Izlazak iz stranke je postala uobičajena stvar, ali njegova iduća izjava morala je šokirati vodstvo SDP-a na Iblerovom trgu.

Davor Bernardić Slovenska posla Top News Podsjetnik Beri: Evo zašto je Hrvatska napustila arbitražu

"Nemam ja ljubavi prema vladajućima. HDZ su moji protivnici, takmaci, bili i bit će. Ali, kako Bernardić ne bi uništio stranku možda bih čak bio spreman učiniti sve da ne dođe do izbora i da se osujeti Bernardićev plan"

Bivša ministrica Milanka Opačić krivnju za Ronkov odlazak poprilično izravno stavlja na teret šefa stranke Davora Bernardića. "Ostavka je rezultat sve lošijeg stanja u SDP-u gdje predsjednik stranke u potpunosti ignorira klub zastupnika, stavovi stranke više nisu prepoznatljivi u javnosti i zato gubimo potporu birača", kazala je ona u razgovoru za Express.

Ronko je, ipak, ostavio prostora za povratak u stranku, ali je u razgovoru za Hinu postavio jasne uvjete: odlazak Bernardića i njegove klike.

Mirando Mrsić Intervju Top News 'Bandić će biti veliki kum koalicije Plenkija i Bere'

Bernardiću je poručio da ode u školu, da đacima predaje fiziku i da barem jedan dan u životu osjeti kako stvarni ljudi žive a ne da cijeli život bude na stranačkim jaslama. A kada čovjek koji je izgradio stranku u tradicionalnoj utvrdi HDZ-a kaže tako nešto, vodstvo bi ipak moralo poslušati argumente.

"Ronko je jedan od osnivača stranke i čovjek koji je nekoliko puta uspio osvojiti lokalne izbore u Požegi i Požeškoj županiji. Njegov izlazak iz stranke trebao bi biti dovoljan znak rukovodstvu stranke da nešto moraju učiniti za spas SDP-a", zaključila je naš razgovor Milanka Opačić.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.