Top News
3870 prikaza

'Bero me smijenio zbog Bandića, a sve je znao'

Davor Bernardić, Rajko Ostojić
Marko Prpić/PIXSELL
Šef raspuštenog gradskog ogranka SDP-a u Zagrebu optužuje Bernardića

Davor Bernardić je znao sve o dogovorima s Bandićem, dapače, sve je blagoslovio, rekao je za Express Tomislav Koledić, bivši predsjednik SDP-a Novi Zagreb Zapad nakon odluke Glavnog odbora SDP-a da se njegova organizacija raspusti zbog koalicije s Bandićevom strankom. Koledić tvrdi kako je Bernardiću nekoliko puta rekao da se dogovara s Bandićevim operativcem Jadrankom Baturićem oko sastavljanja većine u Vijeću gradske četvrti Novi Zagreb Zapad i da se šef SDP-a složio da se to učini kako bi spriječili da HDZ preuzme vlast.

Slično je, uostalom, nekoliko dana nakon izbora na N1 televiziji rekao i Ivo Jelušić, član predsjedništva SDP-a, koji je istaknuo kako ne treba čuditi koalicija SDP-a i Bandića na nižim razinama u Zagrebu jer je tu riječ isključivo o komunalnim temama. No mnogi u zagrebačkom SDP-u smatraju kako je ova odluka, koju nije izglasao gradski odbor SDP-a Zagreb (nakon velike svađe na zadnjoj sjednici ostali su bez kvoruma), uvertira za obračune uoči unutarstranačkih izbora u gradskom SDP-u.

Davor Bernardić Mišljenje javnosti Top News Bero i Kolinda u novim problemima

Naime, Koledić je bio jedan od rijetkih viđenijih kvartovskih SDP-ovaca koji je javno podržao kandidaturu Dominika Etlingera za šefa gradskog SDP-a. I Koledić i Etlinger bili su bliski suradnici Davora Bernardića te su iznimno mnogo pomogli na terenu u unutarstranačkim pobjedama.

No uz još neke SDP-ovce razišli su se s Bernardićem kojemu, kako smo već pisali u Expressu, Etlingerova kandidatura nije najbolje sjela. On, pak, kao favorita već među članovima predstavlja Rajka Ostojića, koji o toj ambiciji i dalje šuti.

Neki smatraju kako je razlog raspuštanja novozagrebačkog SDP-a i činjenica da Koledić kontrolira veliki broj članova koji bi glasali za Etlingera, a ne Ostojića, te da je koalicija s Bandićem za šefa SDP-a bila samo dobra izlika za raspuštanje kako bi se u stranku vratili oni članovi koji bi slušali Bernardića.

A Etlinger je prošli tjedan, neslužbeno doznajemo, dobio telefonsku potporu i od drugog potpredsjednika SDP-a Zlatka Komadine. Komadina je, tvrde kuloari, već neko vrijeme u lošim odnosima s Ostojićem i smatra da je Etlinger bolji kandidat za zagrebački SDP.

Osim dvojice spomenutih kandidata, šef zagrebačkog SDP-a planira postati i Gordan Maras, za kojeg su se tijekom vikenda na Glavnom odboru zbijale šale hoće li dobiti više glasova nego što ima centimetara visine. U SDP-u očekuju još kandidata, uključujući i Miranda Mrsića.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.