Top News
1341 prikaza

Bero: "Ne znam otkud cure papiri, pitajte novinare Expressa"

Kandidat za predsjednika SDP-a Davor Bernardić
Patrik Macek (PIXSELL)
Interni dokumenti SDP-a procurili su u javnost, a novi šef najveće oporbene stranke komentirao je curenje informacija

Šef najveće oporbene stranke, Davor Bernardić, komentirao je objavljene dokumente o putovanju bivšeg šefa SDP-a Zorana Milanovića u Albaniju: "Pa prije svega oko dokumenata, još prije dva mjeseca, jedan vaš kolega iz Expressa je rekao da ima u posjedu službene putne naloge. Nakon toga je to pitala jedna vaša kolegica. Prije dva mjeseca su to bile neke priče i upiti, i evo sad se pojavilo u medijima".

Bernardić je otvoreno rekao da ne zna zašto su tek sad objavljeni ti dokumenti: "Zašto to nije objavio, trebate pitati te ljude". Međutim, jasno je najavio da će se stvari unutar stranke postaviti nešto drukčije nakon temeljite promjene na vrhu. "Što se tiče dokumenata, sasvim sigurno, dolaskom novog poslovnog direktora i novog tajnika stranke neke procedure su sad puno jasnije nego što su prije bile. Ne mogu garantirati i odgovarati za one koji su bili prije", rekao je Bernardić

Zoran Milanović | Author: REUTERS REUTERS

Ipak, stao je u obranu bivšeg premijera: "Tu je putni nalog, riječ je o službenom putu. Posjetu kod Edija Rame, predsjednika Socijalističke partije Albanije i razgovoru oko integracije regije u Europu. Sasvim normalna stvar, sasvim normalan put, sasvim normalni troškovi"

Kratko je komentirao i prepucavanja članova socijaldemokrata s bivšim stranačkim šefom: "Mislim da je to na štetu cijelog SDP-a, ali to je moje osobno mišljenje. Mislim da je vrijeme da čovjeka pustimo na miru. Na kraju krajeva, da ga mediji puste na miru. Čovjek je najavio odlazak iz politike, ovim danas je to i formalizirano i poštujmo tu njegovu odluku" 

Nije propustio priliku da se zahvali Milanoviću na nekim dobrim stvarima koje je ostavio novim vladama i novom predsjedniku SDP-a. "Hvala na svemu dobrom, okrećemo se budućnosti i radimo na stvaranju dobrog društva u Hrvatskoj. Ostavljena je Hrvatska u gospodarskom rastu, nametnuli smo visoke demokratske standarde i unutar stranke", rekao je Bernardić okupljenim novinarima.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.