Top News
1245 prikaza

Bosanski islamisti na jezivoj snimci prijete: "Dolazimo sa svih strana"

Paljenje zastave RS
Screenshot Youtube
Snimka je objavljena na društvenim mrežama, a mediji susjednih zemalja uznemireni su zbog poruka koju šalju maskirani muškarci

Na Youtubeu objavljen je video bosanskih islamista kako pale srpsku zastavu. U pozadini nalazi se zastava Saudijske Arabije i Republike Bosne i Hercegovine.

Naoružani maskirani muškarci pale srpske zastave, a u pozadini čuje se pjesma "Tigrovi Bosne".

"Dolazimo sa svih strana da zgazimo tvog dušmana" riječi su pjesme objavljene tijekom rata u Bosni i Hercegovini kao jedna u nizu ratnih pjesama.

Snimka je izvorno objavljena na Facebook stranici Republika Bosna i Hercegovina uz komentar "Samo palite braćo". Administratori stranice kažu da im je snimka stigla s ostalim dolaznim porukama.

Jedan od komentara ispod snimke je od administratora stranice: "Ovaj put se nećemo zaustaviti kod Banja Luke!". Time aludiraju na prisilno zaustavljanje Armije BiH nedaleko od Banja Luke kada je pod pritiskom međunarodne zajednice zaustavljen rat u BiH.

Nije poznato gdje je snimka nastala, ali razumno je pretpostaviti da je snimljena negdje u šumama Bosne i Hercegovine početkom godine.