Top News
3446 prikaza

Bulj 'spustio' Jandrokoviću: Imaš manje glasova nego ja u svom selu

Miro Bulj
Patrik Macek (PIXSELL)
Zastupnik Mosta okomio se na novog predsjednika Sabora i oštro je komentirao činjenicu da je Jandroković predsjednik Sabora

Mostov Miro Bulj poznat je po oštrom jeziku, a posebno u Saboru. Tako je u petak tijekom rasprave o novim ministrima dobacio predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću da je on osobno dobio više preferencijalnih glasova nego HDZ-ov zastupnik, a ipak je jedan od njih postao predsjednik najvišeg zakonodavnog tijela u Hrvatskoj.

"Ja sam u svom selu osvojio više glasova nego Jandroković na izborima, a on je sada predsjednik Sabora", rekao je Bulj tijekom rasprave.

Andrej Plenković i Gordan Jandroković Nadimci u stranci Life HDZ-ovci Plenkija i Jandrokovića zovu – Lavanda i Pudlica

Portal Faktograf ocijenio je tu izjavu točnom. Naime, na prošlogodišnjim izborima je Jandroković osvojio 808 preferencijalnih glasova iako je bio na drugom mjestu liste HDZ-a za prvu izbornu jedinicu, a na prvom je bio sadašnji premijer Andrej Plenković. Bulj je nosio Mostovu listu u devetoj jedinici koja je osvojila 25.358 glasova, a za samog Bulja je preferencijalno glasalo 11.011 biračica i birača.

Mostov zastupnik porijeklom je iz Suhača, naselja u sastavu Grada Sinja. Samo na tom jednom biračkom mjestu skupio je 149 preferencijalnih glasova (od ukupno 151 glasa koje je dobio MOST). Ako je to “selo” na koje se Bulj referira, onda njegova tvrdnja ipak nije točna. No, s obzirom da je Suhač ipak samo dio Sinja, a ne posebno naselje, za pretpostaviti je da se Bulj referirao na ukupni rezultat koji je ostvario u svom rodnom gradu.

Predrag Štromar i Andrej Plenković Rafalna paljba Top News "Štromar ni šupu nije sagradio, a ministar je graditeljstva"

A kad se zbroje svi glasovi koje je Bulj dobio na biračkim mjestima u Sinju, pokazuje se da je njegova tvrdnja točna. U Sinju je za Bulja preferencijalno glasalo čak 3126 biračica i birača.

Zbog svega nabrojanoga portal Faktograf dao je Buljevoj izjavi najvišu ocjenu točnosti.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.