Top News
37133 prikaza

Holy u novoj knjizi: Tko se na Markovom trgu razvaljuje kokainom...

Mirela Holy
Patrik Macek/ PIXSELL
Pedofilija, ucjene snimkama seksa, kokain... Na Mireline opise neki će se prepoznati i dići na noge...

Pred hrvatskim čitateljima uskoro će se pojaviti knjiga Mirele Holy pod naslovom "Vražica nosi Pradu, a bogovi konfekciju". Podnaslov knjige ("Pret-a-porter priče o politici i moći") nešto je konkretniji. To je knjiga koja će zapaliti svijet hrvatske politike jer su u njoj ispisana sva "glasna šaputanja" naših kuloara. "Vražica" je svijet potpunog ogoljavanja naše politike, naša "skidamo ih do kraja".

U njoj vidimo političara koji je nos razvalio kokainom, političarku koja zbog afere sa sponzorom miče uglednog stranačkog patrijarha, brata uglednog političara koji radi milijunske poslove... Zapravo, cijelu scenu. U leđima političara, opisanih u knjizi Mirele Holy, vidimo cijele setove noževa koje su im zabili dojučerašnji najbolji prijatelji.

Evo nekoliko pasusa iz našeg "Sajma taštine".

Razgolićena žena u donjem rublju | Author: Thinkstock Thinkstock
"Sudbena vještica je, dok je još bila aktualna supruga, otišla na službeni put. 'Odlično!', sretno je pomislio u sebi naš uglađeni pravnički dendi. 'Moći ću pustiti majmunčića s lanca kada ova ženturača okrene leđa.' I pravnički adrenalinski dendi je sebi na volju pustio majmunčića s lanca. Problem je nastao kada se sudbena vještica, ženturača od formata, kako to već biva, ranije vratila s puta i u svom bračnom krevetu našla svog uglađenog pravničkog supruga u strasnom klinču s maloljetnim muškim, ipak ne majmunčićem, ali dječarcem.

Gospođa, treba li to posebno istaknuti, na taj prizor i nije baš ciknula od radosti i neobuzdanog oduševljenja. Nije se pridružila strastvenom dvojcu u svom bračnom krevetu, već je zatražila razvod braka. Na tome nije stala, već je dušu i srce otvorila dvorskoj tračerskoj kliki na sudu kojim je žarila i palila. Pa se pripovijest baš lijepo uhvatila i proširila. Pravnički dendi je osramoćen pobjegao iz velegrada..."

"O, ovdje nakaznost ne proizlazi iz pedofilskog predznaka. U ovom slučaju nakaznost proizlazi iz činjenice da se tada još wanna-be ‘mlada uspješna poduzetnica’ obilato koristeći ‘mindžos strategiju’ za poslovno napredovanje ciljano upuštala u seksualne odnose s gospodom na menadžerskim pozicijama u tvrtki u kojoj je radila te je odnose snimala, a spomenutu ‘navučenu’ gospodu (zar ste uopće sumnjali - ti su papci svi odreda bili u braku) potom ucjenjivala ne bi li joj osigurali nesmetano napredovanje na poslu.

Ne zbog poslovnih iliti umnih znanja i taktika, već zbog onih koje počivaju nekih petnaestak centimetra ispod pojasa. Mindžos strategija u punom smislu te riječi... I tako je to uspješno išlo neko vrijeme dok nije naišla na opakijeg igrača od sebe.

Ženske noge u samostojećim mrežastim najlonkama | Author: Thinkstock Thinkstock
A taj nije dopustio sebi da ga ova kreatura ucjenjuje, već ju je njenim vlastitim oružjem – seks, laži i video vrpce - uklonio iz tvrtke. Filmić je još neko vrijeme bio pregledavan u firmi, ali je taj ljudski otpadak poput svih sličnih ljudskih otpadaka uskoro zaboravljen. Sve dok se ‘mlada uspješna poduzetnica’ udana za tajkuna iz pasivnih krajeva nije ukazala na političkoj presici i tako ponovno pokrenula zapretana korporativna sjećanja."

Druga pričica:

"Bila jednom jedna konzervativna političarka čija se cijela politika manje-više svodila na ljubav za boga i pučku kuhinju, ups, slogu. Znate ono; vjera, tradicija, običaji, krv, zemlja... I slično. Elem, iako bi bilo za očekivati da takav rigidni svjetonazor prosto vapi za brzim ulaskom u brak i intenzivnim radom na prokreaciji, čudna mi čuda, predmetna političarka koja je tu politiku zagovarala do zadnje kapi sline nije ju baš i primjenjivala na sebi.

I nije u tome vidjela ništa čudno. Do njene svijesti nije došlo ono: Osobno je političko. Odnosno, ako nešto zelotski politički zagovaraš onda je minimum građanske pristojnosti i da, pobogu, živiš u skladu s tim svojim bajnim moralnim (nakaradnim i uskogrudnim) uvjerenjima. Političarka se užasno vrijeđala kada bi joj tko spočitnuo da ona sama ne živi u skladu s vrijednostima koje zagovara i to kvalificirala kao osobne uvrede i povredu njenih ljudskih prava, prava na privatnost i slične điđe miđe na koje se obično pozivaju zagriženi progresivci i liberali.

A kako je ona to konkretno živjela? Pa tako što je bila u izvanbračnoj vezi s oženjenim muškarcem, s još dvoje djece prtljage. Maloljetne djece, da ne bismo fulali. No čini se da je njen dečko (u stvari ljubavnik, hebač!), bez njenog znanja, vodio dvostruki život jer je u razdoblju dok je bio s njom svojoj ženi po bogu i Crkvi napravio još jedno čeljade. Avaj, ejakulacije koje je dečko imao s političarkom ipak nisu služile u svrhe prokreacije već u svrhe, grešnog li para, seksualnom užitku...

I ne, nema tu ni govora o dvostrukom moralu. Baš kao ni u činjenici da oni koji arlauču i urliču po cesti tražeći zabranu abortusa baš dobro i ugodno žive od prodaje anti-bebi pilseva. Zgodno, zar ne? To se u punom smislu te riječi zove kreativna poslovna strategija..."

Tu je i priča o kokainu:

Kokain | Author: Tomislav Miletic (PIXSELL) Tomislav Miletic (PIXSELL)
"KOKA - omiljena hrvatska rekreativna politička ptica pjevica.(...) Postoji nevjerojatno veliki broj onih kojima je koka omiljena rekreacija. Toliko omiljena da na sjednice saborskih tijela dolaze s tragom ‘bijelog’ na nosu. Pa se kolegicama i kolegama nemušto opravdavaju da im je ostao trag šećera u prahu od krafne koju su netom smazali. 
Toliko omiljena da budu hospitalizirani jer im se od omiljenog udisanja ‘čarobnog praha’ doslovno raspadne pregrada nosa.

Pa se nadugačko i naširoko u medijima danima raspreda o izmišljenim dijagnozama, tzv. devijacijama septuma nosa, dok političarevi dileri do krvi grizu nokte u strahu da će ‘nestaško’ krepati na bolničkom stolu. Zanimljivo je to koliko je velikim dečkima u politici koka srcu prirasla(...)." Smrdi li i vama političko licemjerje kod takvog načina razmišljanja? Nadaleko i široko?

Holy opisuje i anegdotu njezina kolege kojemu je ugledni vašingtonski političar davno prije izbora u Hrvatskoj najavio:

"1. Na predsjedničkim izborima 2014./2015. pobijedit će Kolinda Grabar Kitarović koja se u to vrijeme nije ni spominjala kao moguća kandidatkinja.

2. Na parlamentarnim izborima 2015. tijesno će pobijediti lijeva koalicija i novi stari premijer će biti Zoran Milanović. To će biti vrlo nestabilna vlada, pa će Hrvatska imati prijevremene izbore nakon godine dana mandata te vlade.

(...) Priznajem, reakcije onih koji su čuli tu priču, pa i moja, bile su prilično nalik onoj ekipi koja je sudjelovala u programu. Prve sumnje javile su se kad su mediji nekoliko mjeseci nakon toga počeli vrtjeti ime Kolinde Grabar Kitarović kao moguće kandidatkinje HDZ-a koja će izaći na megdan s najpopularnijim političarom u Hrvatskoj, onim čiji je rejting parao oblake. Te su se sumnje još produbile kad je Kolinda Grabar Kitarović potvrđena kao HDZ-ova kandidatkinja.

Upitnici su se vrtjeli oko glave kad je u drugom krugu, za dlaku, ali ipak, pobijedila favorita predsjedničkih izbora, dr. sc. Ivu Josipovića. Kad se saznalo da je SDP za medijskog savjetnika angažirao Alexa Brauna, javio se crv sumnje da bi nepopularna Kukuriku vlada ipak nakon parlamentarnih izbora mogla ostati u političkom sedlu."

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.