Top News
684 prikaza

Čahok osvojio Varaždin

Ivan Čehok
Vjeran Žganec Rogulja/ PIXSELL
Čehok je kao kandidat grupe birača dobio 68,5 posto glasova, a protukandidat kojeg su podržali SDP, HNS, HSS, HSU i Hrvatski laburisti Alen Kišić 27,76 posto

Ivan Čehok vraća se na mjesto gradonačelnika Varaždin, odlučili su birači u nedjelju u drugom krugu lokalnih izbora.

Čehok je kao kandidat grupe birača dobio 68,5 posto glasova, a protukandidat kojeg su podržali SDP, HNS, HSS, HSU i Hrvatski laburisti Alen Kišić 27,76 posto. Glasovalo je 41,56 posto birača.

"Očekivali smo pobjedu 70 prema 30 posto. Vi možete građane neko vrijeme držati u zabludi. Imao sam protukandidate koji su pričali neistine punih šest godina. Ali sve te zablude, neistine, laži, to vam ne može izgraditi vrtiće, popraviti škole, donijeti nova radna mjesta. Građani znaju i sjećaju se kako je bilo mojih deset godina i vidjeli su da sad šest godina nije bilo ništa, da se nije pomaklo s mjesta“, izjavio je Čehok nakon izborne pobjede dodavši da je u zadnje vrijeme puno mladih ljudi otišlo, te da je grad izgubio prepoznatljivost u gospodarstvu.

"Normalno je da građani kažnjavanju one koji su do sada vladali, SDP i HNS. Građani vjeruju ljudima koji donose homogenost, koji su kohezivan čimbenik, a ne onima koji su sve razjedinili i posvađali, gledali svoje uske stranačke interese. Pružam ruku suradnje i onima koji su nas pljuvali jer nam treba suradnja. Moramo početi raditi u Gradskom vijeću, Varaždin nema vremena čekati“, poručio je Čehok.

Protukandidat Alen Kišić nazvao je Čehoka i čestitao mu na izbornoj pobjedi, a svoj poraz prokomentirao je riječima da volju većine treba poštovati i da su građani više percipirali pozitivno u Čehokovom bivšem mandatu u odnosu na aktualne sudske procese. Za ponuđenu suradnju rekao je da će je razmotriti stranačka tijela.

Čehok je bio gradonačelnik Varaždina od 2001. do 2011. godine, kada je dao ostavku iz istražnog zatvora zbog optužbi da je oštetio Grad za višemilijunske iznose u nekoliko slučajeva. Sudski procesi su još u tijeku.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.