Top News
12584 prikaza

"Carla del Ponte me htjela istući, spasio me odvjetnik"

Carla del Ponte
Patrik Macek (PIXSELL)
Bivša predsjednica Republike Srpske otkrila je da se Šešelj u Haagu stalno družio s Tutom

U nastavku prvog intervjua kojeg je dala nakon dugo vremena, bivša predsjednica Republike Srpske Biljana Plavšić je za Alo otkrila pikanterije razgovora s Carlom del Ponte, glavnom haškom tužiteljicom, svoje razgovore sa Miloševićem i Dodikom, te kako je Vojislav Šešelj slavio ubojstvo premijera Zorana Đinđića.

"Pokušali su trgovati sa mnom. Moj uvjet je bio da ne budem ničiji svjedok", počela je Plavšić svoju priču o susretu s Carlom del Ponte.

"Kasnije sam shvatila da sam u zatvoru bila kao uvertira za uhićenje Slobodana Miloševića. Dva puta su iz Washingtona dolazili kod mene i tražili da svjedočim protiv njega, čak i prije nego što su ga uopće optužili. Carla del Ponte me osam sati ispitivala i tjerala da ga lažno optužim. Nisam pristala. Pitala sam ove iz Washingtona zašto su mi došli nakon što već dvije godine sjedim u zatvoru u Švedskoj, samo su mi rekli "Sve se da srediti". Tada sam shvatila da sam im potrebnija kao svjedok, a ne kao okrivljenik. Međutim, grdno su se prevarili", kaže Plavšić.

Obitelj Milošević Transkripti krvnika Top News Slobina kći: "Tata mi je*e majku zbog tog saopštenja!"

Potom je opisala razgovor sa glavnom haškom tužiteljicom.

"Sjela je i uz prisustvo mog odvjetnika me počela ispitivati. Tražila je da optužim Miloševića i pitala me - "Znate li što je on radio?". Rekla sam joj da znam, da sam mu bila opozicija i da mu nikada nisam htjela ni ruku pružiti, ali da je to sve između mene i njega. Rekla sam joj: "Ne želim sebe ponižavati lažima". Skočila je u tom trenutku prema meni, htjela me tući. Da moj odvjetnik nije reagirao, tko zna kako bi to završilo", navodi Plavšić.

Na pitanje novinara je potvrdila da ju je del Ponte htjela udariti, te je nastavila:

"U tom trenutku sam samo pogledala kako da zgrabim sa stola veliku pepeljaru, kad je zakoračila prema meni. Pomislila sam, ako me pipne, udarit ću je u glavu. Što ću?! Morala sam se braniti."

Istog dana je Carla del Ponte poslala Haagu pismo da Plavšić nije vjerodostojan svjedok i da traži da se ponovi sudski proces protiv nje.

Ispričala je kako je Šešelj bio presretan zbog Đinđićevog ubojstva.

"Trebala sam zvati Đinđića na dan njegovog ubojstva, ali sam zaboravila da sam imala šetnju koju nisam htjela propustiti, jer mi je to bila terapija. Krenula sam u šetnju, ispred lifta sam srela Miloševića, nas dvoje nismo bili daleko, ali nismo smjeli komunicirati. Dok smo čekali lift, čula sam Šešeljev glas: "Uh, koje dobre vesti! Naručuj prasiće, samo ne znam čime ćemo zaliti!". U Haagu nije bilo alkohola", ispričala je Plavšić,  a na pitanje s kim se Šešelj u zatvoru najviše družio odgovorila je:

"Stalno se družio s Tutom, ustašom. Šešelj nije Srbin, on je podvala Srbima", zaključuje Plavšić.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • uskook 17:26 31.Srpanj 2017.

    "Stalno se družio s Tutom, ustašom. Šešelj nije Srbin, on je podvala Srbima", zaključuje Plavšić. Vi ste svi prava buranija zajedno sa šešeljem-isti ste pokvarenjaci bili i takvi će te nažalost i ostati...