Top News
149 prikaza

Čeka nas 100.000 novih radnih mjesta, manje plaće saborskim zastupnicima...

Tomislav Karamarko i Božo Petrov
Slavko Midžor/PIXSELL
Saborskih zastupnika trebalo bi biti do 111 - ali za to će se mijenjati izborno zakonodavstvo, pa bi taj broj trebalo birati na idućim izborima

Vijest o vladi HDZ-a i Mosta s najviše veselja mogu očekivati budući roditelji i roditeljice -  ta je stranka obećala po tisuću eura svakoj obitelji s novorođenim djetetom. Tomislav Karamarko sigurno može očekivati tu povišicu...

Umanjicu, pak, mogu očekivati svi saborski zastupnici. Njima je Most obećao smanjiti plaće, i to na manje od 10 tisuća kuna. Identično je obećanje dao i Tomislav Karamarko.

Saborskih zastupnika trebalo bi biti do 111 - ali za to će se mijenjati izborno zakonodavstvo, pa bi taj broj trebalo birati na idućim izborima.

U spavaćoj sobi moći ćemo dakle slobodno djelovati a u dnevnoj sobi slobodno misliti. No, van nje - baš i ne.

"Svatko u svojoj sobi, dvorištu i kući može misliti što hoće, ali na javnoj sceni sigurno ne. Morat će poštivati vrijednosti na kojima se temelji hrvatska država - Domovinski rat, naši branitelji i poginuli te politička doktrina dr. Franje Tuđmana i veliko djelo Gojka Šuška", poručio je 2014. Tomislav Karamarko sa obnoviteljskog sabora Zajednice branitelja HDZ-a "Gojko Šušak".

Ne samo da se neće smjeti misliti, nego će i ribarenje biti ograničeno - doduše, samo strancima.

I Most i HDZ složili su se oko proglašenja ZERP-a u Jadranu. To bi moglo stvoriti ozbiljne probleme u odnosima sa Bruxellesom.

Postigli smo visoki stupanj konsenzusa i složili smo se oko toga da ćemo odluku o isključivom gospodarskom pojasu podržati i jedni i drugi. Naš je stav da je njegovo proglašenje od interesa za RH. Napominjem i da se predsjednička kandidatkinja naše stranke koja je danas predsjednica u svoje predizborno vrijeme zalagala za proglašenje isključivog gospodarskog pojasa”, rekao je Oleg Butković (HDZ). 

Predsjednička kandidatkinja obećala je i preseljenje u Visoku i smanjenje broja ljudi u Uredu sa 150 na 50, no kao predsjednica, ta je obećanja gurnula pod tepih.

“Tvrtkama u vlasništvu države smanjit ćemo broj članova i zaposlenika, a njima više neće upravljati političari nego stručnjaci”, obećao je Karamarko dodavši da će plaće u tim tvrtkama prilagoditi okolnostima, kako takva radna mjesta ne bi predstavljala sinekure za brzo bogaćenje stranačkih podobnika.

Iz fondova EU Domoljubna koalicija do 2019. namjerava povući najmanje pet milijardi eura za što su projekti već pripremljeni.

Domoljubna koalicija nezaposlenost neće smanjivati iseljavanjem nego otvaranjem 100.000 novih radnih mjesta.

Umirovljenicima je obećao usklađivanje mirovina s rastom plaća, prema razini od 60 posto prosječne plaće. “Mirovine će tijekom našeg mandata porasti za najmanje pet posto, a ako se naše projekcije budu ostvarivale i više”, rekao je Karamarko...

Ima toga još ohoho, ali ova zemlja nije naučila na toliku količinu dobrih vijesti pa ćemo na ovom mjestu naprasno prekinuti tekst.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.