Top News
3002 prikaza

Erotski maser i loto djevojka žele vladati Beogradom

Ljubiša Preletačević Beli
MARKO DJURICA/REUTERS/PIXSELL
Srpski Borat odlučio je uvesti komediju u lokalnu politiku

Gradski izbori u Beogradu se približavaju, finalizirane su izborne liste, a dvije privlače najviše pozornosti. Svima je poprilično jasno da će Srpska napredna stranka Aleksandra Vučića pobijediti na izborima i zbog toga su se Srbi okrenuli komediji.

Lista broj 20. nosi naziv Nijedan od ponuđenih odgovora i možda je čitavu priču dovela do krajnjih granica apsurda. Svojim kandidatima dali su doista živopisna radna mjesta, barem na papiru. Tako su članovi izborne komisije mogli pročitati da je NOPO kandidirao Ljiljanu Isailović, po zanimanju crtačicu japanskih obrva. Njen kolega Mario Filipović erotski je masažer, a Dragana Babić je frizerka za kućne ljubimce. Među najmlađim kandidatkinjama NOPO-a je Dunja Baturan, po zanimanju loto djevojka, i ona je rođena 1995. godine.

Kolinda Grabar Kitarović i Aleksandar Vučić Prava pozadina Top News 'Kolindu i Vučića organizirali su Rusi, ne Amerikanci'

Ljubiša Preletačević Beli, nekadašnji Vučićev protukandidat na predjsedničkim izborima, odlučio se kandidirati i na gradskim izborima. Pravim imenom Luka Maksimović već dulje vrijeme je zvijezda među oporbenim političarima, ali državna birokracija bila je uvjerena da su mu napokon stali na kraj. On je, naime, htio se kandidirati pod svojim pseudonimom što mu je izborna komisija zabranila. As ili kako bi sam Beli rekao, kec, iz rukava bio je čovjek koji je odlučio promijeniti svoje ime i postati Luka Preletačević Beli. Time je ispunjen i taj preduvjet i njegova  izborna lista broj 22 "Ljubiša Preletačević Beli - Zato što volimo Belovgrad" postala je pravovaljana. 

Beli je od lokalnih izbora u Mladenovcu apsolutni vođa i polubog svoje stranke "Sarmu probo nisi" (SPN), njegov prvi suradnik i omiljeni ljubimac je "Nebojša Prilepak", čovjek bez stava, integriteta, uvijek spreman braniti svog vođu – redom osobine koje Beli izrazito cijeni.

Uz slogane "Ave Beli!", "Samo jako", obećanja poput "Ja ću kao predsjednik krasti, ali ću dati i narodu", uvijek odjeven u bijelo, s vladarskim žezlom, pozirajući u povijesno-herojskim pozama na konju, on je apsolutno lakrdijaškim pristupom prisilio Aleksandra Vučića da između redova prizna da ne zna što će s njim. 

Show je počeo uoči lokalnih izbora 24. travnja pretprošle godine kada je lista "Sarmu probo nisi" osvojila 21 posto glasova u Mladenovcu i 13 zastupnika u vijeću Mladenovca.

Šilerova - Utvrda zemunskog klana Zemunci Top News Schillerova: Mafijaška tvrđava od tri milijuna maraka

Preko noći su postali druga stranka, odmah iza Vučićevog SNS-a i skupili više nego sva ostala opozicija skupa. Beli i Prilepak biračima su tada obećali, redom, da će im dovući Lamborgini u to predgrađe Beograda i time otvoriti novih 15.000 radnih mjesta u tvornici "Petar Drapšin", da će Markovačko jezero pretvoriti u more tako što će usuti dovoljno soli i unutra pustiti morske pse zbog boljeg dojma, da će od lokalnog zapuštenog romskog naselja napraviti Dubai, da će otvoriti skijaški centar na Kosmaju i sve tome slično.

Tada je palo i obećanje o krađi za sebe ali i za narod. A kada je najavio kandidaturu za predsjednika, ljudi su navodno u redu stajali i satima da se potpišu na listu na kojoj je moralo biti najmanje 10.000 potpisa. Otada je prošlo vrlo malo vremena, ali u Srbiji su, uz vrlo male troškove, na sve strane parole poput "Sirotinja uzvraća udarac" ili "Ljubav i mir", odnosno leci "Odličan 5!", jer će Beli na izbornom listiću biti na broju 5.

Njegovo biračko tijelo u Srbiji nitko od analitičara ne može uhvatiti za glavu ni za rep. Potpuno je nedefinirano, mada, određene sličnosti postoje s fenomenom "Živog zida" u Hrvatskoj. Razlike ipak postoje. Iz njegovih redova ne stižu, barem zasad, redikulozne izjave poput teorija zavjere, a i mladić iz Beograda do neke granice ima duha. Za razliku od društva iz kojega se povremeno čuju i takve stvari kao što su pozivi na necijepljenje protiv bolesti koje inače djecu čine invalidima ili ih ubijaju.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • jluci82 18:21 22.Veljača 2018.

    Nije to ništa.Kod nas kompletni idioti vode državu-kao da ih je Vojislav Šešelj postavio.