Top News
1104 prikaza

Gazda u problemima: Sud mu blokira Kulmerove dvore

Policija i istražitelji ušli u Todorićeve Kulmerove dvore
Jurica Galoic (PIXSELL)
Ostaje otvoreno pitanje može li DORH na bilo koji način nauditi Todoriću samo zamrzavanjem imovine

Nedavno objavljeni dokument pokazuje da je Ivici Todoriću sud zabranio otuđenje ili opterećenje jedne četvrtine Kulmerovih dvora i to nakon što je DORH tražio zamrzavanje imovine Todoriću do okončanja postupka, piše Index.

Važno je napomenuti da zamrzavanje imovine ne znači i zabranu korištenja iste. Gazda tako i dalje i bez ikakvih problema može stanovati u svojim dvorima, iako smo nekako skeptični da će to uraditi s obzirom da se navodno u Londonu skriva od hrvatskog pravosuđa. Zamrzavanje znači baš kako u definiciji piše - Gazda ne smije prodati niti prenijeti tu imovinu na treću osobu niti može založiti za neki kredit.

Ivo Sanader, Ivica Todorić i Branimir Glavaš BOŽE ČUVAJ HRVATSKU Top News Hrvatska im je dobra samo dok je pljačkaju

Budući da je DORH tražio, a sud odobrio, blokadu imovine samo Ivici, njegova djeca mogu bez ikakvih problema nastaviti koristiti sve što su do sad zaradili. Još uvijek nije jasno što je Ivici sve zamrznuto, ali ako je došlo do zamrzavanja samo Kulmerovih dvora, to predstavlja doslovnu kap u moru imovine.

Neki od najskupljih Todorićevih eksponata kao što je jahta Jana ili otok Smokvica nisu uopće u njegovom vlasništvu već su dio imovine Agrokora. Baš zbog toga je izvanredna uprava na čelu s Antom Ramljakom mogla raspisati aukciju gdje žele prodati jahtu i helikopter.

Nekada je Jana bila ogledalo luksuza Todorićevih gdje su i nastale snimke ljetovanja kao iz bajke. Na tri jahte, u ljeto 2006., Ante Todorić, njegovi prijatelji i kumovi plovili su Jadranom. Nedavno objavljene snimke otkrivaju poseban luksuz kojim su bili okruženi. Ni cijena baš nije mala: samo za gorivo za tri broda potrošili su, kažu upućeni, najmanje 200.000 kuna.

Zdravko Marić Svjedočenje Top News Krunski svjedok: Što Zdravko Marić može otkriti?

Ta snimka ljetovanja Todorićevih, njihovih prijatelja i kumova pojavila se na javno dostupnoj internetskoj stranici. Traje nešto više od 15 minuta i daje dosad nezabilježen uvid u privatni svijet koji su tako pozorno čuvali od vanjskog svijeta. U jednom trenutku Todorićev stariji sin Ante ushićeno kaže da je krstarenje savršeni spoj Konzuma i Jadrana. I zaista prizori s njihovih krstarenja prosječnim građanima Hrvatske izgledaju fascinantno: skupe jahte, sa svim mogućim luksuzom, propinju se na jadranskim valovima.

Todoriću ovo zamrzavanje imovine neće ni najmanje naškoditi. Ovih dana vidimo da boravi u inozemstvu, angažira najskuplje odvjetnike, angažira stručnjake za reviziju i očito je da je on spreman potrošiti milijun samo kako bi se prikazao žrtvom.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.