Top News
11090 prikaza

Gdje su nestali šatoraši?

Šator u Savskoj
Borna Filic (PIXSELL)
Prošle su dvije godine otkako je postavljen šator u Savskoj. više ga nema, ali nestala je i većina aktera

Đure Glogoškog više nema na sceni - a gdje je nestao, nitko ne zna. Čudonovata družina iz i oko šatora u Savskoj 66, popularno zvana "šatoraši", raspršila se po svijetu poput rakove djece. Google ne nudi nikakav noviji članak o Glogoškom. U HDZ-ovoj vladi ga nema (za vrijeme prosvjeda šuškalo se da je spreman postati ministar, ali ta je opcija brzo otpala).

Josip Klemm | Author: Slavko Midžor (PIXSELL) Slavko Midžor (PIXSELL)
Čini se da je doživio sudbinu jednokratnog političkog sredstva - nakon uporabe je odbačen, baš poput Mirka Čondića svojedobno.

Josip Klemm ima posve suprotnu putanju. Dok je Glogoški nestao s nacionalne scene, vođa prosvjeda, Josip Klemm, iskoračio je na međunarodnu pozornicu - točnije, regionalnu.

Klemm pokušava uspostaviti dijalog sa srpskim veteranima rata u kojemu Srbija, službeno, nije sudjelovala.

Jedini rat kojega je Srbija, prema oficijelnom stavu te države, vodila, bio je onaj na Kosovu, a i on je u knjigama zaveden kao "ograničena policijska intervencija".

Protiv Klemma su se zbog te inicijative oglasile neke braniteljske udruge i pojedinci, ali taj specijalac ne izgleda kao čovjek kojega se lako može pokolebati.

Dao je lavovski doprinos rušenju MIlanovićeve vlade jer su MIlanovićeve verbalne piruete otjerale, kako se pokazalo, dobar dio njegovih birača.

Kolinda Grabar Kitarović u posjetu šatorašima | Author: Davor Puklavec (PIXSELL) Davor Puklavec (PIXSELL)
Uz Klemma je i drugo poznato lice iz šatora, Dražimir Jukić. Mirko Ljubičić Šveps vratio se dosadnom životu u zagrebačkom Holdingu. Vaso Brkić, zvani Milijan, postao je potpredsjednik Sabora RH.

Likovi s druge strane šatora završili su u Saboru RH. Fred Matić i Bojan Glavašević su zastupnici. Matiću je ovo rekuperacija. Šator ga je izludio, jedva je čekao kraj mandata, pa sad može uživati u hladovini.

A slično je i Tomi Medvedu. Iako su braniteljska prava ostala ista prije, za vrijeme prosvjeda i nakon njega, šatora više neće biti. Branitelji ne prosvjeduju protiv HDZ-a. Drugog saziva šatora - neće biti. Kao ni promjene ustava i zakona, što je šator ultimativno tražio, kao da je riječ o pitanju života i smrti a odmah potom zaboravio.

 • Važna obavijest
  Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
 • EGREG 12:50 21.Listopad 2016.

  UNA 1 LUPAŠ SVAŠTA. VJEROJATNO IM JE OBEĆANO DA ĆE IMATI SVA PRAVA KOJE JE IMALA S U B N O R. PITAM SE TKO ĆE TO ISFINANCIRATI? GDJE IM JE KLEMP U HR ILI SR.

 • R3mba 14:44 20.Listopad 2016.

  Vratili se Stakori gdje im je i mjesto..U rupe..

 • Avatar una1
  una1 13:35 20.Listopad 2016.

  Naravno da šatoraša neće biti,tko me to nije jasno,bili su tamo zbog "nenarodne" Vlade Zorana Mlanovića.Njihov cilj bio je srušiti legalno izabranu vlast,izmišljanjem problema.Danas je sve O.K. za njih.