Top News
12591 prikaza

HDZ-ovci 'pukli' - Plenković više ne može raditi po svome

Branko Bačić i Andrej Plenković
Grgo Jelavić/PIXSELL
U HDZ-u je jasno da s ovim ministrima nemaju šanse na izborima i zato će letjeti još ministara, pitanje je da li na vrijeme za premijera

Dobio sam potporu članova Predsjedništva i Nacionalnog vijeća da sukladno svojoj procjeni poduzimam sve ono što smatram da je potrebno za osvježenja u Vladi, odnosno rekonstrukciju, tako da idemo ambiciozno prema ostvarivanju svih naših programskih ciljeva, da se zemlja kvalitetno pripremi za predsjedanje EU, da se stranka konsolidirana pripremi za predsjedničke izbore i da damo čvrstu potporu Kolindi Grabar Kitarović, rekao je premijer Andrej Plenković nakon što je napokon odlučio prelomiti i riješiti se ministara aferaša.

Andrej Plenković Izašlo na vidjelo Top News Politico: Plenki je luzer, nisu ga uspjeli uvaliti u EK

O jačoj Vladi sasvim sigurno sanjaju HDZ-ovci kojima svakog mjeseca posebnu bol pruža mjerenje rejtinga stranaka. Naime, rejting HDZ-a iz mjeseca u mjesec pada, i to je ono što se, kažu nam sugovornici iz vrha HDZ-a, hitno mora popraviti.

Plenković je, kaže nam naš sugovornik, dobio i podršku svog zamjenika Milijana Brkića da odradi ambicioznu rekonstrukciju Vlade.

"Sad ima priliku popraviti stvari. Ali morat će uvažiti glasove županijskih organizacija, koje će predlagati ministre. Neće moći inzistirati da bude po njegovom kao na europskim izborima. Možda mu se, eto, jedino neće miješati u njegov sektor, Ministarstvo vanjskih poslova", objašnjava nam naš sugovornik te dodaje da su svi odahnuli kad su čuli da je Plenković napokon odlučio rekonstruirati Vladu.

U prvom zamahu ići će se na imenovanja čelnih ljudi u ministarstvima uprave i vanjskih poslova, a potom i na ostale koja drže Žalac, Tolušić i Marić. Spominju se imena Sanje Putice, koja bi trebala sjesti u fotelju Lovre Kuščevića. Putica je inače nećakinja Dubravke Šuice.

Na glasu je kao članica koja je odana stranci, pa je tako bila čvrsto i uz Karamarka, kao što je sad uz Plenkovića. Putica je na glasu kao političarka koja iznimno drži do sebe, zbog čega često završi u modnim rubrikama u medijima.

Ljubo Ćesić, Jacques Houdek i Željko Sačić Kandidatura Top News Prve trzavice: Škoro podijelio pjevače i generale

"O njenim kapacitetima ne mogu govoriti. Nisam nikad s njom radio", kaže nam naš sugovornik, koji za kandidata za ministra vanjskih poslova Zvonimira Frku Petešića ima samo riječi hvale.

Kako je Lovro Kuščević dao ostavku i na mjesto političkog tajnika HDZ-a, na njegovo mjesto trebao bi doći sad već i doajen HDZ-a Branko Bačić. Voljeli ga ili ne, Bačić je pravi vojnik stranke i sad bi napokon dobio nekakvu satisfakciju za svoj rad. I on, kao i Putica, dolazi iz Dubrovačko-neretvanske županije.

"Sad još ima priliku nešto učiniti. Ali mora se riješiti i Žalac i drugih jer s njima nećemo dobiti izbore. Vidi se da je on prestao biti bahat, na sjednici nije optuživao više organizacije i zatražio je da svi stanemo uz Kolindu Grabar Kitarović", završava naš sugovornik.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Milan.banijac 08:45 14.Srpanj 2019.

    PUKAO JE CIJELI NAROD HR OD HDZ I PLENKIJA. OVO VIŠE NE LIČI NA NIŠTA. TREBAJU NOVI IZVANREDNI IZBORI.

  • Avatar Kotolesta
    Kotolesta 01:11 12.Srpanj 2019.

    Znaš li gdje mogu naći ženu za jednu noć? Idite na > > > www.Bredhot.Com

  • dioklecijan 21:18 11.Srpanj 2019.

    Koji jadnik ovaj Plenković, dobio je podršku plagijatora Brkića. Hahaha, anemični luzer se morao pokloniti plagijatoru Brkiću