Top News
9736 prikaza

Umjesto Kuščevića: Politiku je učila od tete Dubravke Šuice

Sanja Putica
1/12
Sanjin Strukić (PIXSELL)
Ovo nije prvi put da je Putica u igri za ministarsko mjesto, a zadnji put joj je izmaklo zbog Bernardice Juretić

Otišao je Lovro Kuščević, otišla je i Marija Pejčinović Burić, a kao moguća kandidatkinja za u oba slučaja isplivalo je ime Sanje Putice, saborske zastupnice, koja u Saboru ima mjesto Lovre Kuščevića. Povratkom bivšeg ministra na Markov trg, Sanja Putica više neće biti u Saboru, ali iz HDZ-a se mogu čuti priče kako joj je Andrej Plenković namjenio ili Ministarstvo uprave ili Ministarstvo vanjskih poslova.

U HDZ-u još od gimnazije

Za Puticu, koja je inače nedavno izabrana izabrana za potpredsjednicu Par­lamentarne skupštine Vijeća Europe, šira je javnost prvi put čula 2015. godine kada je postala saborska zastupnica nakon pobjede Karamarkove Domoljubne koalicije.

HDZ-u je predana još od srednjoškolskih dana, a paralelno je gradila i profesionalnu karijeru te dogurala do mjesta ravnateljice dubrovačke gimnazije. Uz to je i majka dviju djevojčica.

Ljubo Ćesić, Jacques Houdek i Željko Sačić Kandidatura Top News Prve trzavice: Škoro podijelio pjevače i generale

"Moj politički put počeo je prilično rano, još kroz gimnazijska događanja. Išao je putem kojim bi, po mojem mišljenju, svačiji trebao ići. Od temeljnog ogranka, do mladeži, od gradskog, preko županijskog pa do nacionalnog odbora", ispričala nam je Sanja Putica kad je postala saborska zastupnica, koja je prije toga bila gradska vijećnica u gradskom vijeću grada Dubrovnika. 

"Stranka je živi organizam u kojem neprestano treba raditi i dokazivati se. Nemam baš mnogo godina i mogu podnijeti taj teret", kazala je Putica, čija je teta bivša dubrovačka gradonačelnica, a sad EU parlamentarka Dubravka Šuica.

Sanja Putica | Author: Patrik Macek (PIXSELL) Patrik Macek (PIXSELL)
"Ne mogu reći da nije imala utjecaja na moj politički put. Ona je bila gradonačenica u dva mandata u gradu i predsjednica Gradskog odbora HDZ-a u vrijeme kad sam se ja aktivno uključila u isti. Njezino političko iskustvo je, ne samo meni nego i ostalim njezinim suradnicima, vrlo dragocjeno", ispričala je Putica za svoju tetu, koju inače zovu "mama Šulja".

"U današnjem smislu mogu reći da sam uspjela ostvariti vlastiti politički put."

Povrh stranačke, tu je i profesionalna karijera. Putica je bila učenica gimnazije kojoj će 15-ak godina kasnije biti na čelu.

Završila je kroatistiku i opću lingvistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Nakon toga je, kaže, radila na zamjenama u osnovnim i srednjim dubrovačkim školama.

Karlo Ressler i Roko Blažević EU izbori Top News Plenki je potrošio Resslera kao Houdek Roka na Eurosongu

"A onda su dvije kolegice otišle u mirovinu, baš iz hrvatskog jezika i književnosti, te sam dobila stalan posao. To je bilo 2005. godine, a pet godina kasnije postala sam ravnateljica."

Postavši saborska zastupnica taj je posao prepustila drugima u ruke jer smatra kako se treba kvalitetno posvetiti jednom poslu umjesto obavljati ih više istodobno. 

Ovo inače nije prvi put da se njeno ime spominje u kontekstu ministarskih pozicija.

Sanja Putica | Author: Patrik Macek (PIXSELL) Patrik Macek (PIXSELL)
Tijekom pregovora oko sastavljanja Vlade Tihomira Oreškovića Putica se spominjala kao potencijalna ministrica socijalne politike i mladih. Ipak, taj je resor preuzela Bernardica Juretić. 

"To sam doživjela kao spekulacije i mislim da je Tihomir Orešković u svoj tim izabrao najbolje ljude koji će sigurno na kvalitetan način odrađivati posao. Bernardica Juretić se dokazala svojim dugogodišnjim angažmanom u resoru socijale, te će sigurno pridonijeti da taj resor bude jedan od najuspješnijih", komentirala je tada za Express Putica.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • jasnoje13 10:04 12.Srpanj 2019.

    Dosta nam je tih grebatora preko ledja gradjana nije Hrvatska na internet rasprodaji

  • Milan.banijac 13:57 11.Srpanj 2019.

    dinastija na dijelu.