Top News
3734 prikaza

HRT zbog pritisaka skinuo film o gay ustaši

Ustav Republike Hrvatske
Screenshot Youtube
Film Ustav Republike Hrvatske drugi je film kojeg HRT skida s programa zbog prosvjeda branitelja

Nakon što je film "Ministarstvo ljubavi", zbog prosvjeda udovica branitelja, prvo skinut s programa HRT-a pa onda najavljen za četvrtak u 21 sat, a na kraju emitiran u 23.20, još je jedno ostvarenje doživjelo je sličnu sudbinu. 

Riječ je o filmu Rajka Grlića "Ustav Republike Hrvatske" koji je trebao biti emitiran idući četvrtak. 

Još u osam sati u petak ujutro bio je na rasporedu programa HTV 2 za idući četvrtak, a već oko 10 ga je na tom mjestu zamijenila komedija Dalibora Matanića "Majstori" koja se ne bavi političkim temama, piše Novi list.

Najava filma još oko podneva stajala je na stranicama HRT-a, a onda je uklonjena. 

Najava Ustava republike Hrvatske na HRT-u | Author: Screenshot HRT Screenshot HRT
Film "Ustav RH" govori o odnosu profesora koji je radikalni hrvatski nacionalist i gay ujutro, a transvestit noću i njegovog susjeda Srbina kojemu on pomaže položiti ispit iz poznavanja Ustava RH.

Još od jučer se kuloarima pronijela informacija da je zapravo pravi trn u oku dijelu braniteljske populacije upravo Grlićev film. 

Skidanje filma s programa dogodilo se samo dan nakon što se nekoliko desetaka branitelja i udovica okupilo ispred sjedišta HRT-a nezadovoljno što će se "Ministarstvo ljubavi", koje govorio o udovicama branitelja koje primaju mirovinu od supriuga, a žive u izvanbračnim zajednicama, ipak emitirati. 

Samo nekoliko sati nakon što su mediji objavili informaciju da je film nestao s programa, oglasio se HRT koji ističe da je došlo do pogreške u TV rasporedu i da će "Ustav RH" ipak emitirati:

Obavješćujemo Vas kako je igrani film Ustav Republike Hrvatske na rasporedu na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) u četvrtak 18. siječnja 2018. godine s početkom u 21.00.

Zbog tehničke pogreške u sustavu tijekom današnjega prijepodneva naslovi dijela igranih filmova i televizijskih serija, čije je emitiranje predviđeno do kraja siječnja, nisu u programskome rasporedu bili prikazani sukladno utvrđenome planu emitiranja. Pogreška će tijekom poslijepodneva biti ispravljena te će, među ostalim, biti pravilno najavljen i spomenuti igrani film, kažu na HRT-u.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • jluci82 18:00 12.Siječanj 2018.

    Dekretom obrisati parazitske udruge nastale kao posljedica rata za slobodu