Top News
307 prikaza

Ima pet godina. Njegova slika obišla je svijet

Omran Daqneesh
Mahmud Abu El-Sheikh
Sirijski i ruski zrakoplovi pojačali su napade na pobunjeničke položaje u opkoljenom Aleppu

Omran Daqneesh spavao je u svojoj kući kao i svake večeri, ali ova noć je drukčije. Ove noći su borbeni zrakoplovi gađali njegovu četvrt u Aleppu. Ove noći je njegova kuća pogođena.

Kasno u srijedu navečer ruski ili sirijski zrakoplovi gađali su istočne četvrti Aleppa koje su pod kontrolom sirijskih pobunjenika. U napadima je ozlijeđeno najmanje petero djece, jedna žena i dvojica mladića, prenosi britanski Telegraph.

U video snimci koju je objavio pobunjenički Aleppo Media Center snimljeni su spasitelji koji izvlače ozlijeđenog Omrana i stavljaju ga u kola hitne pomoći. Vidi se da je mališan u potpunom šoku zato što samo gleda u prazno kao da nije svjestan svojih ozljeda.

Omran je prebačen u obližnju bolnicu koja je i sama nedavno bombardirana. Na svu sreću, Omran nije teže ozlijeđen već je iste večeri pušten kući.

Liječnici su rekli da je više od desetoro djece mlađe od 15 godina hospitalizirano tijekom srijede navečer. 

Procjenjuje se da je sirijski građanski rat do sad uzeo više od 300.000 života. Istočne četvrti Aleppa, već godinama pod pobunjeničkom kontrolom, u zadnje vrijeme su pod sve žešćim napadima. Mjesec dana bile su potpuno odsječene od ostatka teritorija pod pobunjeničkom kontrolom što je samo pojačalo već katastrofalnu humanitarnu situaciju.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.