Top News
190 prikaza

Izvještaj sa suđenja Sanaderu: Sada svi tvrde da nisu krivi

Ivo Sanader na ponovljenom suđenju za Fimi mediju
Marko Lukunić (PIXSELL)
Mladen Barišić, Nevenka Jurak i Branka Pavošević na prvom su suđenju priznali sve USKOK-ove optužbe, a sada tvrde da nisu krivi, a Terešak je rekao kako je zbog medijskog linča HDZ izgubio izbore

Ponovljeno suđenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu za aferu Fimi media počelo je jutros na Županijskom sudu citiranjem optužnice, piše Večernji list. 
Svi optuženici su izjavili da nisu krivi uključujući i Mladena Barišića, Nevenku Jurak i Branku Pavošević koji su na prvom suđenju priznali krivnju. Sudi se i Ratku Mačeku, a optužena je i tvrtka Fimi media.

Svi optuženici obrane će iznijeti na kraju dokaznog postupka. Osim njih, optužena je i Hrvatska demokratska zajednica.

Tužiteljstvo je u uvodnom govoru navelo da će dokazati navode optužbe te da je financiranje HDZ-a preko Fimi Medije u sferi kazneno-pravne, a ne prekršajne odgovornosti. Vladimir Terešak, pravni predstavnik HDZ-a, ustvrdio je da je HDZ na prvom suđenju bio izložen medijskom linču. Kazao je da je zbog tog medijskog linča najveća hrvatska stranka koja je, kako je Terešak rekao, stvorila državu, izgubila izbore. Prema Terešakovu mišljenju, prvo suđenje dovelo je do toga da je HDZ prvo osuđen, a zatim izgubio političku moć.

Više pročitajte OVDJE.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.