Top News
19571 prikaza

'Kolindu i Vučića organizirali su Rusi, ne Amerikanci'

Kolinda Grabar Kitarović i Aleksandar Vučić
Boris Scitar/PIXSELL
A nakon svega joj još i ekstremisti koji su je gurali, poručuju da može tražiti drugi posao

Gotova je. Ovo joj nikad nećemo oprostiti, ni mi ni birači, rekao nam je jedan dojučerašnji vatreni Kolindin zagovornik s ljute hrvatske desnice dodajući kako Kolinda za dvije godine može tražiti novo radno mjesto.

"Vučić se nije čak ni pokajao, a ona ga je primila i dala mu priliku za trijumf. Budimo iskreni, Vučić je zabio hat-trick u gostima, obrisao je pod i s njom i s nama, a ona, za čiju smo pobjedu sve učinili, ne samo da nas nije pitala za mišljenje, nego nas je pred tim nereformiranim četnikom prozvala 'političkim marginalcima'. Osim toga, pored njega je djelovala izgubljeno", kaže naš sugovornik. Kolinda Grabar Kitarović, istini za volju, skupine desničara koji su prosvjedovali protiv Vučića nije nazvala "političkim marginalcima."

Aleksandar Vučić Ako laže koza... Top News Snimka je dokaz da Vučić laže, slavio je 'veliku Srbiju'

Njezina izjava, odgovor na pitanje novinara TV PINK, glasi: "Demokratsko je pravo prosvjedovati, to je običaj u svim demokratskim državama, ali ono što ne mogu podržati jest bilo kakvo vrijeđanje, govor mržnje, jer ako netko doživljava da treba izraziti svoje mišljenje, onda to treba biti na kulturan, prihvatljiv način te da ne dolazi do ekscesa i bilo kakvih ispada ili narušavanja javnog reda i mira. Htjela bih reći poruku i srbijanskoj javnosti odavde.

Mi ne smijemo dopustiti da nam pojedinci s rubova političkog spektra ili s rubova bilo kakvog razmišljanja definiraju politiku. Politiku, međudržavne odnose, moramo definirati mi državnici i, naravno, ogromna većina naših građana koja podržava posjet predsjednika Vučića Hrvatskoj, zato što moramo razgovarati o pitanjima koja narušavaju naše odnose".

Njezina je formulacija odmah interpretirana kao "nož u leđa vlastitoj bazi". Nije jasno koji je medij prvi lansirao frazu o "političkim marginalcima", no jedan od njih, koji se prepoznao u njoj, rekao nam je:

"Ovo joj stvarno nije trebalo. Nikad se neće oprati. Biramo trenutak kad ćemo u javnost plasirati detalje o jednoj donaciji, koja će je strašno kompromitirati. Ona je, osim toga, u pretjerano bliskoj vezi s Rusima. Ovaj posjet nije bio aranžiran od strane Amerikanaca, nego od Rusa. Oni spajaju Vučka i Kolindu jer njih zanimaju samo trase za njihove plinovode i poslovi s naftom. Zato je i došlo do tako neočekivanog posjeta Vučića Zagrebu. No sve će se saznati na vrijeme".

Beograd: Sastanak Aleksandra Vučića i Kolinde Grabar-Kitarović | Author: Srdjan Ilic (PIXSELL) Srdjan Ilic (PIXSELL)

Moguće je da su sve to samo izrazi bijesa i isprazne prijetnje. no to ćemo saznati u dogledno vrijeme. Već sat, dva nakon Vučićeva odlaska Kolinda se počela ispričavati desnici objašnjavajući da je pogrešno shvaćena i da su je pogrešno citirali. No šteta je već počinjena, a njena mrvicu neoprezna izjava sjajno je došla nekolicini - inače vrlo heterogenih - političkih skupina. Prije svega Vladi, koju je zadnjih šest mjeseci svojim kritikama dovodila do bijesa.

Sad su je dočekali "na volej", da se zadržimo na nogometnoj terminologiji koju nam je sugerirao jedan od sugovornika. Vlada je sredinom prošlog tjedna grčevito tražila načine da aferu Agrokor gurne u drugi plan, pa joj je Aleksandar Vučić došao kao naručen jer je progutao sve druge događaje u ta dva dana. Vučić je, barem na neko vrijeme, spasio kožu i Martini Dalić. Nelogično je, naime, ići u bilo kakav obračun s potpredsjednicom Vlade i ministricom gospodarstva dok ti je u državnom posjetu predsjednik Srbije.

Tijekom tog neočekivanog intermezza, političkog predaha od skandala koji žestoko trese Hrvatsku, sve su se snage u aferi Agrokor pokušale prestrojiti i izračunati što im je najpametnije. Martina Dalić, navodno, grčevito brani svoju kožu i odbija predati ostavku, a nagodba u Agrokoru, u prvom zakonskom roku, sve je manje vjerojatna.

Aleksandar Vučić, Kolinda Grabar Kitarović Oni u sedlu Top News Kad Vučić krene Plenkiju gdje će se sakriti Medved?

To znači da će na Plenkovićeva leđa pasti teret svakog zamislivog neuspjeha u postizanju nagodbe. To svakako neće biti ugodno, ni ako smijeni Martinu Dalić, a osobito ako i ona i Ramljak ostanu. Potrošeni su deseci milijuna eura, na način kakav Europa ne poznaje, napunjeni su privatni džepovi, a nagodbe nema - kako to braniti?

Nastavak na sljedećoj stranici...

  • Stranica 1/2
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • zima18 03:35 19.Veljača 2018.

    Ona radi kako i treba.Treba se okrenuiti buducnosti a ne uvijek zivjeti u proslosti.Oslobodite se vise toga.Svaka cast Kolinda samo naprijed.Vrijeme ce pokazati svoje.

  • jluci82 00:15 19.Veljača 2018.

    kraljica je kao što je i susjedov pas na lancu Lord, lord....hahaha