Top News
2463 prikaza

Kolona sjećanja u Vukovaru: "Za sve koji više nisu tu"

vukovar - kolona sjećanja
Davor Javorović/ PIXSELL
Tisuće okupljenih su i ove godine odale počast svim poginulima i nestalima

Komemorativnim programom "Vukovar, mjesto posebnog pijeteta", u dvorištu vukovarske bolnice u ponedjeljak je započelo središnje obilježavanje 28. obljetnice vukovarskog stradanja u Domovinskom ratu i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.

Spomen je to na 18. studeni 1991. godine kada je, nakon gotovo tromjesečne opsade, slomljen otpor vukovarskih branitelja, a u razrušeni Vukovar su ušli pripadnici bivše JNA i srpskih paravojnih postrojbi.

Posljednji zapovjednik obrane Vukovara Branko Borković poručio je kako se po pitanju nestalih u Domovinskom ratu može napraviti puno više, te da njega nitko ništa na tu temu nije pitao već 28 godina.

- Moglo se i može, 28 godina mene nitko ništa nije pitao osim 'Manolićeve komisije - rekao je Borković o problemu nestalih u Domovinskom ratu tijekom vukovarske komemoracije.

Dodao je kako je "danas daleko važnije vidjeti se sa živima u Vukovaru".

- Da se na neki način sjetimo svih onih koji nisu s nama tu. To su uvijek teški dani, pogotovo kada čovjek dolazi ili odlazi iz Slavonije, noći, teške, naporne, zato što je bilo tako kako je - kazao je Borković.

Kako izgleda kolona sjećanja pogledajte u galeriji u nastavku.

1/18
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar maks20022
    maks20022 18:52 07.Ožujak 2020.

    Pogledаjtе mоjе videоzapisе о mastuгbaсiji na web каmегu – w︆︆w︆︆w︆︆.︆︆f︆︆ck69︆︆.︆︆site