Top News
3533 prikaza

Komšiću 3 mjeseca zatvora za svaki ubod trudnoj Kristini

David Komšić
Marko Lukunić (PIXSELL)
Novom odlukom je zatvorska kazna Davidu Komšiću smanjena za pet godina

Vrhovni sud Republike Hrvatske je djelomično prihvatio žalbu optuženog Davida Komšića i njegovih roditelja protiv presude Županijskog suda u Zagrebu te je preinačio prvostupanjsku presudu i optuženika osudio na kaznu dugotrajnog zatvora 25 godina za kazneno djela teškog ubojstva na okrutan način.

Kod izricanja ove kazne Vrhovni je sud Republike Hrvatske vodio računa u svim olakotnim i otegotnim okolnostima te ocijenio da olakotne okolnosti na strani optuženika nisu pravilno utvrđene niti dostatno vrednovane. Osim toga, neosnovano je uzeta u obzir osuda zbog kaznenog djela izazivanje prometne nesreće jer je ona postala pravomoćna nakon počinjenja kaznenog djela za koje je sada proglašen krivim.

David Komšić Fotogalerija Top News Oči ubojice Komšića kad je čuo kolika je kazna

Uz sve olakotne i otegotne okolnosti, odiozan zločin kojim je mlada djevojka izgubila život pateći pri umiranju više nego li druge žrtve u sličnim situacijama, sigurno zaslužuje oštru kaznu. Zato izrečena kazna dugotrajnog zatvora predstavlja primjerenu i nužnu kaznu koja može dostatno utjecati na optuženika, ali i na sve ostale građane da više ne čine kaznena djela te shvate da je njihovo činjenje pogibeljno, a kažnjavanje počinitelja pravedno. Tako odmjerena kazna sadrži odgovarajuću količinu moralne osude za zlo koje je optuženik nanio, ne samo obitelji žrtve, nego i društvu u cjelini.

Protiv ove presude dopuštena je žalba jer je izrečena kazna dugotrajnog zatvora. O žalbi odlučuje Vrhovni sud Republike Hrvatske kao trećestupanjski sud.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Tankerman 09:35 11.Svibanj 2019.

    Što se to Hrvatska javnost zgraža? Za svaki ubod tri mjeseca, sasvim solidno za Hrvatsku pravnu misao. Da li se sjećate koliko je konobar i ratni zločinac junačke Cetinske Krajine dobio zbog osobnog ubistva osam srpskih baba? Svaka je bila ... prikaži još! starija od 75. Mislim da je dobio osam godina ''ljetovanja'' po koje kakovim toplicama, redoviti vikendi, posjete kad zaželi, tetošenje u Glinskom zatvoru i sl. Kad se sve zbroji u zatvoru nije proveo niti 4 godine, šest mjeseci po ustrijeljenoj srpskoj babi.

  • Avatar Semtianna
    Semtianna 02:03 11.Svibanj 2019.

    Želiš pronaći ženu za jednu noć? Dobrodošli na > > > www.3xDate.top