Top News
210 prikaza

Kujundžić i Prgomet vraćaju se u HDZ, J. Kosor nitko nije zvao

Vrijeme dok su još obojica bili u stranci
Nel Pavletić (PIXSELL)
Kujundić je podnio zahtjev za povratkom u svoju staru stranku, kako se o Prgometu odlučivalo, još nije poznato

Vijest o tome da je HDZ-ov Visoki sud časti jednoglasno izglasao da se u članstvo HDZ-a vrate Milan Kujundžić i Drago Prgomet, isprva se zakotrljala samo neslužbeno. No, ubrzo je predsjednik Hrvatske zore Milan Kujundžić potvrdio da se vraća u svoju bivšu stranku iz koje je izišao u vrijeme kada je na njezinu čelu bio Tomislav Karamarko. "Nakon prvog razgovora s novim predsjednikom HDZ-a Andrejem Plenkovićem shvatio sam da je on čovjek dijaloga i okupljanja", rekao je Kujundžić. Kujundžić je u međuvremenu osnovao Hrvatsku Zoru, a Prgomet Hrid.

Do Prgometa nije se moglo doći za komentar, a Jadranka Kosor, koja je također izbačena u razdoblju velike čistke Tomislava Karamarka, nije bila predmet odlučivanja. "Za razliku od gospodina Prgometa i Kujundžića, sa mnom nitko iz HDZ-a nije razgovarao o mom povratku u tu stranku", rekla je Kosor Hini, dodajući kako nema daljnjih komentara. Kujundžić je rekao da je zahtjev za povratkom u stranku podnio prije nekoliko dana. Kako je na red došlo odlučivanje i o Prgometu, zasad službeno nije poznato, ali se prije nekoliko dana spominjalo da HDZ pod Andrejom Plenkovićem planira upravo to.

O Jadranki Kosor nije se spominjao nikakav povratak, iako je i ona politički stradala s Kamarkovim dolaskom na vrh HDZ-a, gdje je potom i oduševljeno reizabran, na stranačkim izborima na kojima je bio jedini kandidat. Samo tri mjeseca poslije na novim stranačkim izborima za novog predsjednika HDZ-a, također kao jedini kandidat, izabran je Plenković. Od tog trenutka, HDZ se vrlo polako udaljava od desničarskih stranaka s kojima ga je Karamarko čvrsto povezao tijekom nekoliko što nacionalnih što lokalnih izbora povezao.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.