Top News
10637 prikaza

Mafijaška ubojstva na Balkanu imaju jednu zajedničku stvar

Ubijeni odvjetnik Ognjanović
Instagram/PAUL VREEKER/REUTERS/PIXSELL/Screenshot
Sukob kriminalnih klanova u Srbiji uzima živote, a ubojice su i dalje na slobodi

Dobro obučeni plaćeni ubojica, stranac, likvidirao je beogradskog odvjetnika Dragoslava Ognjanovića. Podsjetimo Ognjanović, odvjetnik poznat po svojim ozloglašenim branjenicima, ubijen je sa deset hitaca krajem srpnja ispred ulaza u zgradu. 

Blic tako piše kako njegov likvidator nije bio iz Srbije, već je unajmljeni ubojica koji je nakon ubojstva napustio Srbiju.

"On je u Srbiju stigao samo zbog tog ubojstva, a nakon toga najvjerojatnije se neko vrijeme skrivao u stanu, da bi zatim pobjegao iz zemlje. Ognjanovića je i najvjerojatnije pratio, nekoliko dana prije, kako bi mogao znati kakve su mu navike i kuda se kreće. Tog 28. srpnja čekao ga je ispred njegove zgrade, neko vrijeme prateći ima li pištolj. Kada su Dragoslav i njegov sin Petar bili dovoljno udaljeni od ubojice, on je koristeći prigušivač krenuo pucati. Ognjanovića je pogodio sa sedam metaka, a njegovog sina okrznuo jednim", rekao je za Blic izvor upoznat sa tijekom istrage.

Unajmljivanje stranca za izvršitelja likvidacije još je jedan pokazatelj kako je poznati beogradski odvjetnik ubijen u obračunu kriminalnih bandi. 

Ubijeni odvjetnik Ognjanović Atentat pred ulazom Top News Brutalno ubojstvo Slobinog odvjetnika potreslo regiju

"Takvi klanovi koji djeluju na području Srbije i Crne Gore unajmljuju plaćene ubojice iz drugih stranih zemalja. Najčešće iz država bivše Jugoslavije, a ponajviše iz BiH, naglašava izvor. 

Da je ubojstvo djelo jednog od klanova koji djeluju na području Srbije Blicu je već ranije potvrdila i ministrica pravosuđa Nela Kuburović.

"Tužiteljstvo za organizirani kriminal preuzelo je slučaj ubojstva odvjetnika Dragoslava Miše Ognjanovića. To pokazuje jasnu činjenicu - postoje osnovane sumnje da je ubojstvo počinila organizirana kriminalna skupina", naglasila je. 

A o kojoj je organizaciji, klanu riječi zasada još nije poznato. Istraga je i dalje u tijeku, a mogućih raspleta pregršt.

Luka Bojović Škaljarski klan Top News Krvavi rat klanova u regiji dosegao je novu razinu

Prema nekim neslužbenim informacijama postoji mogućnost da je odvjetnik ubijen u nastavku rata obitelji Bojović i Šaranović, da je riječ o sukobima na razini kavačkog i škaljarskog klana, te sukobima unutra samog klana. 

Posljednjih nekoliko mjeseci ubijeno je više ljudi koji se odvode u vezu upravo s Bojovićem, ali i jednim od njegovih najbližih suradnika Filipom Koraćem. Odvjetnik ih je zastupao obojicu. Zasada ni jedan slučaj tih likvidacija nije rasvijetljen. 

Ubojstva su započela krajem svibnja, kada je ubijen Dragoslav Miloradović, kum Luke Bojovića, i to ispred auto praonice u Karaburmi. Napadači su u njega ispalili nekoliko hitaca i s motorom pobjegli u smjeru Zvezdarske šume, gdje su vozilo zapalili. Policija je objavila kako je identificirala osumnjičenog i za njim raspisala tjeralicu. 

Sljedećeg mjeseca u bombaškom napadu ubijen je Siniša Milić Boske, šef sigurnosti Bojovićevog klana u Beogradu, i još jedan njihov istaknuti član. Početkom ovog mjeseca u Antwerpenu je uhićen Veljko Banović Votka, Bojovićev najbliži suradnik. 

Ognjanović je uz obitelj Bojović zastupao i Lukine bliske suradnike, Filipa Koraća, ali i nedavno uhićenog vođu škaljarskog klana Jovana Vukotića.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • crazy.dictator 14:12 23.Rujan 2018.

    ha, ha, ha."obuceni profesionalni ubojica"pucal je kak zadnji amater. profic sa toliko metaka pobije cijelo manje drustvo