Life
50943 prikaza

Plaćeni ubojica otkriva kako je ubijao po Balkanu

Kriminalci
Thinkstock
Za likvidacije bilo je spremno nekoliko milijuna eura, a organizacija je bila jako dobar i uigran tim

Zaštićeni svjedok kodnog imena Jadranko Jonski detaljno je ispričao svoju ulogu i ulogu drugih osumnjičenih u kriminalnim organizacijama koje se terete za najteža kaznena djela. Kako saznaje dnevni list Pobjeda, iskaz zaštićenog svjedoka podudara se s onim što su otkrili istražitelji koji su tri osobe označili kao organizatore tri kriminalne grupe, i to Ranka Radulovića iz Nikšića, Igora Vukotića iz Kotora i Erogena Brajovića iz Skadra.

Oni su, kako je rekao zaštićeni svjedok, oformili grupe kako bi mogli likvidirati one koji im se nađu na putu. Na toj su listi bili i visoki policijski dužnosnici i bivši službenici ANB, kao i glavni specijalni tužitelj Milivoje Katnić, pišu srbijanski mediji.

Zaštićeni svjedok je pratio kretanje tužitelja Katnića, i sa obližnjeg brda nadzirao njegovu kuću u Klikovačama u blizini Danilovgrada. S te dobre lokacije imao je jasan pregled na njegove običaje i navike, pa je znao i kada izlazi iz kuće i obavlja razne stvari u dvorištu.

Jonski je rekao kako je za Katnićevu likvidaciju bilo namijenjeno pola milijuna eura i da su za praćenje angažirali njega i još dvije osobe koje se nalaze na popisu osumnjičenih u ovoj istrazi. Jonski i još dvije osobe, navodi, sastale su se sa Nikšićaninom Rankom Radulovićem u Srbiji, u blizini jedne atraktivne turističke destinacije. Tamo im je obećano, kako tvrdi zaštićeni svjedok, da za sve likvidacije imaju na raspolaganju pet milijuna eura.

Mafija Smrt u noći Life Kako su ubijeni najveći mafijaši Balkana

Praćenje Katnića prema svjedočenju zaštićenog svjedoka zatražio je Ranko Radulović.

On je otkrio i da mu je Erogen Brajović platio da ubije Vjekoslava Lambulića i da su mu dvije osobe, čija imena je naveo, bile logistička podrška. On je detaljno ispričao kako je pokušao ubiti Lambulića, koji je policiji bio posebno zanimljiv. Prema njegovim riječima, Lambulić je bio u Hiltonu, a osoba koja ga je pratila javila mu je kada je izašao iz hotela i u kojem je smjeru otišao.

Zaštićeni svjedok je rekao da mu je pripremio osvetu, čekao ga u žbunju a kada je Lambulić parkirao svoj golf, dotrčao je do njega i zapucao na parkingu kod Rimskog trga u Podgorici. Prema riječima Jonskog, namjera mu je bila Lambuliću pucati u glavu jer je znao da nosi pancirku.

Nakon neuspjele likvidacije Lambulića, zaštićeni svjedok je bio u bijegu nekoliko dana. Rekao je kako se skrivao u šumi. Pronašao je bocu, izrezao je, stavio pištolj i razrjeđivač kako bi uklonio tragove sa oružja koje je koristio u toj pucnjavi. Ispričao je kako je ovaj napad naručio albanski državljanin Erogen Brajović zato što je bio siguran da su mu braća Lambulić ubili brata Aleksandra Brajovića, 2015. godine na Zabelu. Prema riječima ključnog svjedoka tužiteljstva, Brajović mu je dao 50 kilograma skanka i novi džip za taj posao. U detaljnom iskazu Jonski je pred tužiteljicom Stojankom Radović i obranom otkrio i kako mu se okrivljeni Nikola Mandić povjerio da je ubio Kotoranina Gorana Lenca.

Luka Bojović Škaljarski klan Top News Krvavi rat klanova u regiji dosegao je novu razinu

Jadranko Jonski je u ponedjeljak više od šest sati odgovarao na pitanja tužitelja, a očekuje ga i ispitivanje obrane.

Na popisu osumnjičenih, osim Radulovića, Brajovića i Vukotića su i Radoš Petrušić, Stefan Radulović (22), Luka Radulović (24), Ratko Martinović (38), Darko Vicković (38), Nikola Mandić (20), državljani Bosne i Hercegovine Nenad Lubura (52), Radoje Preradović (54), Miladin Dedović. Istraživanje se provodi i nad Zlatkom Matanovićem iz Skadra, Nikšićaninom Stefanom Perovićem i Nikolom Mršićem, koji je u bijegu.

Osim za njim, policija traga i za njegovim sugrađaninom Igorom Vukotićem, dok je Erogen Brajović uhićen u Albaniji zbog sumnje da je i tamo sudjelovao u teškim kaznenim djelima. Ostali članovi ove grupe su u pritvoru.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Antun Sklepić
    marica 06:51 22.Rujan 2018.

    baš zanimljivo srbi će rješit te likvidatore a naši nemogu ni osudit nekog ko još miriše ko svježe pecivo na lopovluk baš zanimljivo.