Top News
4950 prikaza

Matić odlazi iz RH: 'Dosta mi je desničarskih gluposti'

Predrag Matić
Boris Scitar/PIXSELL
Za ploču HOS-a u Jasenovcu je rekao da "ZDS" mogu izbrisati iz grba kao što su izbrisali i "HSP"

Bivši ministar Predrag Matić rekao je za N1 da ovo nije zemlja za koju se borio i za koju je robijao godinu dana, te je najavio da će vjerojatno odseliti iz Hrvatske. On je, inače, još prije dvije godine, kao ministar, obećao da će objaviti imena lažnih branitelja, "pa makar morao pobjeći u Kanadu". Odmah se našao na meti prijetnji smrću.

Gdje sad namjerava odseliti? "U Kanadu, Irsku, zemlje Skandinavije. Ondje gdje idu svi pametni Hrvati. Ondje bih otišao, samo da više ne gledam ovo", rekao je. Ne može više slušati, kaže, o ustašama i partizanima u Hrvatskoj u 21. stoljeću, o preimenovanju ulica i trgova, o postavljanju i skidanju ploča, te će radije otići nekamo raditi, makar i kopati kanale, osam sati dnevno, znajući da će za svaki prekovremeni sat znati da će biti pošteno plaćen. Ovo, dodao je, nije Hrvatska kakvu je zamišljao u Domovinskom ratu.

"Ne moram vam posebno govoriti o onom što se događa u posljednje dvije godine. Pa vidite kako su Karamarko, Culej, Hasanbegović, Glasnović i slični odjednom postale nekakve moralne vertikale. Nevjerojatno je u što se ova divna zemlja pretvara. Branitelji, evo kažu da nas ima pola milijuna, opet traže neka ekstra prava i to u zemlji koja ima toliko problema. Evo sad se nešto dodatno daje braniteljima a ona masa blokiranih građana i dalje ostaje na dnu. Meni ta prava ne trebaju, ja ne želim biti tu. Znam zašto sam se borio u ratu. Nisam za to da budem povlašten. Ne želim biti među takvima."

Predrag Matić Sasuo po svima Top News Matić: "Tajne službe se bave time tko koga ševi"

Komentirao je i ploču HOS-a u Jasenovcu. "Nije sporna ploča, sporne su tri riječi u grbu koje treba maknuti. Ne može djevojka biti malo trudna, ili ćemo maknuti taj znak ili nećemo. Branitelji padaju na patetiku i kažu da su branitelji ginuli pod tim znakom. Jesu, ali na tom je znaku pisalo i HSP, to je maknuto, iako je mnogo branitelja poginulo i pod tim zakom. Kako su maknuli HSP, neka maknu i Za dom spremni. Neka stave neki drugi, ima jedan prekrasan pozdrav koji kaže 'Domovini vjerni'. To mogu staviti", rekao je Matić.

ao glavni problem Hrvatske danas istaknuo je Tomislava Karamarka, nazvavši ga "apsolutnim antitalentom za politiku", a prisjetio se i "raznih Culeja, Hasanbegovića, Đakića...", pa i Brkića. Kazao je da prodaje stan te pozvao desničare kojima je trn u oku, a neki od njih mu i otvoreno prijete smrću, da ga dođu kupiti. Upitan tko su "gazde", Matić je bio kratak. "Zna se. Zna se tko su njihove gazde. Sad se Plenković nalazi u jednoj teškoj situaciji gdje mu desnica radi probleme, on pokušava na kulturan način sve to urediti", rekao je Matić.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • fred 16:55 01.Rujan 2017.

    kako ne, lud je, ostaviti ministarsku mirovinu i vani ići čistiti postole, i, ako bi mu se posrećilo da mu gradske vlasti odobre i taj posao?

  • Bukara11 06:32 31.Kolovoz 2017.

    Što čekaš više već kasniš!!!!!!!!!!