Top News
296 prikaza

Matić: Žao mi je što mi prijete bivši suborci i prijatelji

Predrag Matić
Dusko Jaramaz (PIXSELL)
Branitelji koji prosvjeduju ispred njegova ministarstva, dodao je Matić, najradije bi da se Ministarstvo branitelja zove "hrvatsko ministarstvo hrvatskih branitelja iz hrvatskog domovinskog rata koje su napali Srbi iz Srbije, jugočetnici i agresori"

Ministar branitelja Predrag Matić potvrdio je u utorak kako se on i njegova obitelj nalaze pod policijskom zaštitom nakon što je proteklih dana SMS-om primio prijetnje, istaknuvši da mu je žao što te prijetnje, kako je rekao, stižu od njegovih bivših suboraca i prijatelja.

"Policija radi svoj posao i ono što sam iznio je istina. Žao mi je da nakon svega i onoga što sam prošao u Domovinskom ratu kao hrvatski branitelj, nakon svega što sam proživio u tri neprijateljska koncentracijska logora na području Srbije, da danas dobivam prijetnje od svojih bivših suboraca i prijatelja", kazao je Matić novinarima.

"Politika je jedno, a posve drugo nekoga fizički ugrožavati. To nije ono za što su se hrvatski branitelji borili", poručio je u mjestu Mikluševci u općini Tompojevci, gdje je svečano otkriveno Spomen-obilježje mjesta masovne grobnice žrtava iz Domovinskog rata.

Dodao je kako mu nije ugodno na mobitel dobivati prijeteće poruke, poput one zadnje kojom mu je u subotu poručeno da neće doživjeti ponedjeljak. "Imam dosta godina, ali bih ipak volio više proživjeti od ta dva dana. To je masovna pojava onih koji misle da se prijetnjama može zaustaviti istina", rekao je i naglasio kako se takvim prijetnjama služe kukavice.

Upitan o budućnosti Ministarstva branitelja nakon njegova mandata, Matić je odgovorio kako je od Domovinskog rata prošlo gotovo četvrt stoljeća te da bi možda bilo vrijeme razmišljati o nekom drugom obliku organizacije skrbi o braniteljima. "Međutim, ukoliko branitelji smatraju da im je potrebno ministarstvo, dapače. U konačnici, posve je svejedno hoće li i dalje postojati ministarstvo branitelja ili će za branitelje biti zadužena neka uprava", ustvrdio je. 

Branitelji koji prosvjeduju ispred njegova ministarstva, dodao je Matić, najradije bi da se Ministarstvo branitelja zove "hrvatsko ministarstvo hrvatskih branitelja iz hrvatskog domovinskog rata koje su napali Srbi iz Srbije, jugočetnici i agresori", ali da zgrada u Savskoj ulici "jednostavno nije dovoljno visoka da takvu ploču primi na sebe".

"Nije važno kako se mačka zove, već lovi li miševe", citirao je izreku Mao Ce-tunga i istaknuo da njegovo ministarstvo odlično radi svoj posao i u protekle četiri godine ostvarilo i više od zacrtanog. "Strašno sam ponosan na sve djelatnike. Tu je 180 ljudi koji su u protekle četiri godine bili izloženi teškim uvjetima rada, a posljednjih godinu dana gotovo ratnim", naveo je.

Upitan bi li prihvatio novu ministarsku dužnost, odgovorio je kako je politika prljava te da u njoj vrijedi "nikad ne reci nikad". "Ipak, ne bih, hvala", poručio je Matić.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.