Top News
474 prikaza

'Ne tužim domovinu, već njezine nerazumne političare'

Ivica Todorić
Robert Anić/PIXSELL
Nekadašnji šef koncerna Agrokor ponovno se oglasio preko svog bloga te najavio tužbu Europskoj komisiji

Nezadovoljan "Lex Agrokorom" i njegovom neusklađenošću s zakonodavstvom Europske unije Ivica Todorić Europskoj je komisiji podnio tužbu. Objavu s njegovog bloga prenosimo u cjelosti.

'Nažalost, zbog sporosti hrvatskih institucija, koje ne reagiraju na zastrašujuće posljedice neustavnog i nezakonitog Lex Agrokora , podnio sam tužbu Europskoj komisiji zbog nesuglasja Lexa sa zakonodavstvom Europske unije. Tužba je dostavljena i predsjedniku Europske komisije, a s njezinim ću sadržajem upoznati sve predsjednike vlada zemalja Europske unije kao i sve zastupnike Europskog parlamenta.

Međunarodni i hrvatski pravni stručnjaci koji su sudjelovali u pisanju teksta Tužbe, a iznimno su dobro upoznati s odredbama Lexa i okolnostima njegova donošenja, imaju nepodijeljeno mišljenje o teškom kršenju i Ustava Republike Hrvatske, ali i pravne stečevine Europske unije koju ie Hrvatska ugradila u svoje zakonodavstvo i obvezna ju je poštivati i provoditi. Na sam čin tužbe protiv Republike Hrvatske teško sam se odlučio, na njega sam, zbog kršenja mojih temeljnih ljudskih prava, bio primoran. I ne, to nije tužba protiv moje Domovine, ovo je tužba protiv jedne nerazumne politike i njezinih provoditelja, a protiv njih se nikada neću prestati boriti. Čim Tužba prođe urudžbene procedure u Europskoj komisiji, s njezinim ću sadržajem upoznati i hrvatsku i međunarodnu javnost', napisao je Todorić.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Zdeslav 18:27 11.Siječanj 2018.

    Na zalost, politicari nece nista platiti, nego narod. A politicari ce samo dignuti neki porez ili namet.