Top News
9463 prikaza

"Neka račune plaćaju na vrijeme, pa neće imati troškove ovrhe!"

Marijan Hanžeković
Sanjin Strukić/PIXSELL
Aleksandar Stanković žestoko navalio na hrvatskog odvjetničkog cara ovrha nad građanima

"U Hrvatskoj ima 4700 odvjetnika koji se bave ovrhama i nitko se nije na njima obogatio, pa tako ni ja", izjavio je odvjetnik Marijan Hanžeković u HTV-ovoj emisiji "Nedjeljom u 2". Bio je to odgovor na pitanje Aleksandra Stankovića kako je moguće da je on, odnosno njegovo veliko odvjetničko društvo jedno od samo pet koji provode ovrhe za HRT, umjesto da ih je, npr., 30. Stanković ga je pitao i kako je moguće, konačno, koliko je pošteno da ovršni postupak za račun od 480 kuna do kraja postupka naraste na više od 1000.

"Ja imam rješenje kako da građani izbjegnu tolike troškove. Neka redovito podmiruju svoje račune", odgovori je Hanžeković. Rekao je da on na takvim tarifama ne zarađuje, da po zaposlenom u svom uredu zaradi 29.000 kuna godišnje, oko 2,5 milijuna kuna ukupno, od čega mu na plaće, troškove kancelarije i slično ode 80 posto prihoda. On je rekao i to da su "odvjetničke tarife mizerne", na što ga je Stanković pitao kako je moguće da u tom slučaju zarađuje tolike milijune. "Zato što jako puno ljudi jako teško radi", nastavio je Hanžeković. Stanković mu je potom predstavio dvije stranice Jutarnjeg lista na kojima se natiskalo čak osam vijesti o ovrhama, vrlo bitnoj odvjetničkoj aktivnosti Hanžekovićevog društva. Kako je riječ o dnevnom listu iz sastava Hanza Medie čiji je većinski vlasnik Hanžeković, Stanković ga je pitao kako je to moguće.

"Ja nikada nisam razgovarao s nijednim novinarom HANZA Medie o tome što bi trebao pisati. Tamo o svakom pitanju postoje različita mišljenja", kazao je Hanžeković, na što mu je Stanković uletio da on to "nije primijetio". Hanžeković dalje tvrdi da o pisanju i uređivanju novina ne razgovara ni s urednicima, osim o tiraži i remintendi. Stanković ga je pitao potom i je li pretvorio Jutarnji list u bankarsko glasilo, što je Hanžeković opovrgnuo. Dotakli su se potom i Milana Bandića, te zastupanja Zagrebačkog Holdinga, da bi mu u jednom trenutku Stanković rekao: "Vi me gledate u oči, ja vas gledam u oči, što mislite tko vam može povjerovati?"

 • Važna obavijest
  Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
 • Avatar una1
  una1 09:32 07.Studeni 2016.

  Mudro. Tko bi rekao da je tako. Gospon kako da plate račune, ako ne rade,ili rade i ne dobiju plaću.

 • Avatar Srećko Tikvenjak
  sting 21:07 06.Studeni 2016.

  jednostavnost je savršenstvo....! on mora namaknuti plaće svojim djelatnicima.....