Top News
4993 prikaza

Neznalica Trump: "Uragan 5 kategorije postoji?"

Uragan Dorian
Reuters/PA/Pixsell
Uragan Dorian koji je s 335 km/h razorio Bahame uskoro bi mogao udariti Sjevernu i Južnu Karolinu i Georgiju

Nisam siguran da sam ikad uopće čuo za uragan pete kategorije - izjavio je američki predsjednik Donald Trump, unatoč činjenici da su četiri takve razorne oluje, uključujući i uragan Dorian, prijetili SAD-u otkako traje njegov mandat, prenosi CNN. 

Uragan Dorian | Author: Reuters/PA/Pixsell Reuters/PA/Pixsell

- Nemamo pojma što nam prijeti, svo što znamo je da je taj uragan potencijalno najveći ikad. Nisam siguran jesam li ikad čuo za petu kategoriju uragana, vidio sam ih nekoliko četvrte kategorije, čak su i oni rijetki - rekao je Trumo na briefingu FEMA-e u Washingtonu.

Uragan Dorian | Author: Reuters/PA/Pixsell Reuters/PA/Pixsell
Upravo u vrijeme tih komentara razorni je Dorian poharao Bahame s udarima vjetra od čak 355 km/h. Otočje Abaco je zasad pretrpjelo značajniju štetu.

Teško je opisati situaciju

Nacionalni centar za uragane upozorio je stanovnike Bahama da ne napuštaju svoja skloništa jer se očekuju valovi visoki preko sedam metara. Stanovnici Bahama objavili su na društvenim mrežama snimke na kojima se vide potopljene i uništene kuće.

Dijelovi otočja ostali su bez struje. Lokalne vlasti su otvorile nekoliko sklonište u crkvama, školama i drugim zgradama. 

- Ljudi su očajni, plaću - rekao je Louby Georges, direktor organizacije za ljudska prava.

Oluja će se u ponedjeljak i dalje kretati preko Bahama, a krajem dana trebala bi pogoditi Floridu. Očekuje se i da će pogoditi Sjevernu i Južnu Karolinu i Georgiju. Sve te američke države proglasile su stanje pripravnosti.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • southern11 08:13 03.Rujan 2019.

    Martina, vi ste sveznalica. Pa ste tako i u naslovu “fulali”.

  • BESTpartizan 10:47 02.Rujan 2019.

    glupson