Top News
403 prikaza

'Ni danas nismo čuli ime novog povjerenika"

Martina Dalić i Andrej Plenković
1/4
Igor Soban/PIXSELL
Marica Vidaković smatra da od nervoze u ovom trenutku nitko nema koristi i da tako neće dobiti ništa

 Svatko je plakao nad svojom sudbinom, tim je riječima najprije današnji sastanak komentirala prokuristica Kraša i članica Privremenog vjerovničkog vijeća Marica Vidaković. 

Tema sastanka bio je nastavak procesa i nastavak pregovora. 

- Ono što smo svi u ovom procesu apsolutno potvrdili je da smo zainteresirani da se do nagodbe dođe, rekla je. 

Prenijela je i kako im je premijer Andrej Plenković rekao da je u fazi svih aktivnosti koje trebaju prethoditi izboru povjerenika i da će vrlo brzo biti poznato to ime. 

Danas se, kaže, ni jedno ime nije se spominjalo.

Marica Vidaković nakon sastanka u Banskim dvorima | Author: Marko Lukunic/PIXSELL Marko Lukunic/PIXSELL
- Pretpostavljam da već ime imaju. Ne znam, ali pretpostavljam s obzirom na način kako je komunicirao s nama, odgovorila je Vidaković, na upit kada se može očekivati da Vlada iziđe s prijedlogom novog povjerenika. 

Upitana vlada li među dobavljačima nervoza s obzirom da se gotovo dva tjedna ne događa ništa, Vidaković je rekla kako smatra da od nervoze u ovom trenutku neće dobiti ništa.

- Mi trebamo svi zajedno sjesti i početi raditi ono što je prioritet, a to je zapravo dogovarati se i privoditi kraju ovaj proces", poručila je. 

Franck je druga priča

Upitana za komentar medijskih napisa po kojima se tvrtka Franck obratila Trgovačkom sudu sa zahtjevom za više transparentnosti u procesu izvanredne uprave te primjedbama da svi dobavljači nisu jednako tretirani, Vidaković, koja u Privremenom vjerovničkom vijeću predstavlja velike dobavljače Agrokora, poručila je kako je zastupala interese svih dobavljača. 

- Apsolutno sve što se dešavalo iskomunicirano je na udruzi dobavljača odnosno koordinacijama dok sam ih ja vodila. I svi kriteriji su tamo glasovani i većinom glasova prihvaćeni i prema tim kriterijima je plaćano, bilo da se radi o starim plaćanjima bilo da se radi o kriterijima za roll-up, rekla je Vidaković, dodajući kako ne bi ulazila u razloge Francka. 

Dobavljači idu na sastanak u Banske dvore | Author: Marko Lukunic/PIXSELL Marko Lukunic/PIXSELL
Prema pisanju medija, Franck je od Trgovačkog suda zatražio više transparentnosti, među ostalim i objavju osam dopuna ugovora o roll-up kreditu, a zatražio je i zapisnike sa sjednica Privremenog vjeroničkog vijeća  s kraja prosinca prošle i iz siječnja ove godine, kao i imenovanje stalnog vjerovničkog vijeća. 

Predstavnik malih dobavljača u Privremenom vjerovničkom vijeću Matija Brlošić također je istaknuo kako je na sastanku bilo riječi o njihovoj želji da se u procesu izvanredne uprave nastavi tamo gdje se stalo.

- Što se tiče poljoprivrede, za osam dana će početi pripreme za proljetnu sjetvu i svi poljoprivredni dobavljači očekuju da ovo do tada bude rješeno, rekao je. 

Stalo im do zajedničke koristi

Thomas Wagner iz fonda Knighhead kazao je kako je sastanak s premijerom bio vrlo konstruktivan.

- I dalje čvrsto vjerujemo u taj proces i očekujemo njegov nastavak idućih tjedana. U kratkom roku očekujemo imenovanje novoga izvanrednog povjerenika. Bitno je prepoznati da je taj proces treba okupiti kreditori i dobavljači i da oni trebaju raditi zajedno", rekao je Wagner.

Mi smo vrlo posvećeni tome da radimo zajedno kako bismo pronašli rješenje, koje će biti na korist kupcima, zaposlenima i hrvatskome narodu, dodao je.

"Vrlo nam je stalo da pronađemo rješenje korisno za sve", istaknuo je Wagner.

Dobavljači idu na sastanak u Banske dvore | Author: Marko Lukunic/PIXSELL Marko Lukunic/PIXSELL
Ocijenio je da je ostalo dosta posla, ali da treba zajedno naporno raditi na tome kako bi se osiguralo to da u tom procesu hrvatski narod ne bude oštećen ni u kome pogledu i kako "ni kuna javnog novca ne bi bila potrošena na rješenja ove situacije".

Upitan jesu li točne glasine prema kojima je Knighthead prodao svoj ulog u Agrokoru trećoj strani, rekao je da to nije istina te da je Knihghthead investirao svoj novac u Agrokor i ostaje konstruktivan u vezi njegove budućnosti.

Uz premijera Plenkovića na današnjem sastanku u Vladi bili su i potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić i ministar unutarnjih poslova Davora Božinovića.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.