Top News
2480 prikaza

Nikad viđena snimka svadbe bin Ladenovog sina

Hamza bin Laden
Screenshot Youtube
Ostali sadržaj uključuje 18.000 dokumenata, 79.000 audiosnimki i fotografija te više od 10.000 video isječaka

Kompjutor otkriven u akciji američkih specijalaca u kojoj je ubijen Osama bin Laden sadržavao je kolekciju videa, uključujući crtiće, nekoliko holivudskih filmova i tri dokumentarca o vođi Al Kaide.

Lista videa dio je datoteka koje je u srijedu objavila CIA od ukupno 470.000 dokumenata iz kompjutora zaplijenjenog 2. svibnja 2011. u raciji Bin Ladenovog skrovišta u Abbottabadu u Pakistanu.

CIA je također objavila nikad viđenu snimku vjenčanja sina Osame bin Ladena, Hamze. Do sada nikad nije objavljena nijedna snimka bin Ladenovog sina osim nekoliko dok je bio dijete.

To je četvrta skupina materijala pronađena na utvrđenom imanju gdje su se skrivali Bin Laden i njegova obitelj koju je američka vlada objavila od svibnja 2015.

Neki podaci ostali su klasificirani zbog zaštite nacionalne sigurnosti, dio se odnosi na pornografski sadržaj, a dio se ne smije objaviti radi zaštite izdavačkih prava.

Među pronađenih više od dvadeset videa su "Mravi", "Automobili" i drugi crtići, videoigre "Final Fantasy VII" i "Gdje se skriva Osama bin Laden" i dva dokumentarca o čelniku Al Kaide, navela je CIA.

Ostali sadržaj uključuje 18.000 dokumenata, 79.000 audiosnimki i fotografija te više od 10.000 video isječaka.

U CIA-i kažu da materijali daju uvid u to kako su nastale razlike između Al Kaide i Islamske države, neslaganja između Al Kaide i njezinih saveznika i probleme s kojima se Al Kaida suočila nakon Bin Ladenove smrti.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.