Top News
13017 prikaza

Novcem građana plaćali gay orgije i članstvo u seks klubovima

Jedan od posjetitelja rimskog seks kluba u razgovoru za Hijene
screenshot/youtube
Desecima tisuća eura novca poreznih obveznika plaćali su prostitutke i seksi masaže

Italija je sinonim za korupciju u popularnoj kulturi, ali ponekad je teško pojmiti koliko je korupcija svakodnevna pojava u talijanskom društvu. Kako su prije nekoliko dana otkrili talijanski istraživački novinari iz emisije "Hijene", vladina organizacija za promicanje ravnopravnosti UNAR dala je 180.000 eura raznim udrugama koje upravljaju privatnim seks klubovima i saunama diljem Rima.

Uhvatili su tri kluba u glavnom gradu Italije koji su dobili više od 55 tisuća eura i oslobođeni su plaćanja poreza, a istovremeno su nudili erotske masaže i određene dodatke uz plaćanje. Jedan klub je nudio masažu za 50 eura i oralni seks za dodatnih 70 eura. Drugi klub je naplaćivao 38 eura za masažu i 50 eura za dodatne usluge, prenosi Daily Beast.

Oba kluba dobivala su novac iz talijanskog proračuna, a imali su i "mračne sobe", što su zapravo bile prostorije za orgije gdje su muškarci slobodno se upuštali u spolne odnose bez previše razmišljanja o zaštiti.

Sam ulaz u klub rezerviran je za ljude s članskim iskaznicama koje je lako dobiti uz osobnu iskaznicu ili sličan dokument. Kad su novinari pitali imali li klub bilo kakvih kulturnih aktivnosti, izbacivač je otvoreno rekao: "Samo otvori usta ili stražnjicu i dobit ćeš kulturu. Kulturu kite". Kulturne aktivnosti, naime, jedan su od preduvjeta za dobivanje novca iz državnog proračuna i oslobađanje od plaćanja poreza.

Jedan od posjetitelja rekao je novinarima da povremeno klub postavi štand s informacijama o AIDS-u, ali je odmah rekao da se to dogodi možda tri puta godišnje.

Novinari su šefa UNAR-a, Francesca Spana, otvoreno pitali o tim klubovima, a on je samo obećao da će istražiti što se događa. Međutim, tjednima se ništa nije dogodilo ništa, a kad je Spano dao neopozivu ostavku na dužnost, rekao je da je dao ostavku zbog poštovanja prema radu kojeg ta organizacija obavlja.

Iako su neki već tražili gašenje UNAR-a, legitimne organizacije koje dobivaju novac od UNAR-a kažu da za time nema potrebe jer i UNHCR i UNICEF i talijanski ogranak Crvenog križa dobivaju novac od države. Udruženje talijanskih potrošača Codacons zatražilo je otvaranje istrage o sumnjivom korištenju javnih sredstava, ali su upozorili da legitimne organizacije dobivaju novac i da se mora oprezno pristupiti svemu tome kako ne bi svi bili jednako kažnjeni.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • fulir 21:19 26.Veljača 2017.

    Vidi vraga, a naši su političari kao bolji,,,,!!!