Top News
2090 prikaza

Ova fotka Fuchsa i ministrice Divjak dovoljno govori

Blaženka Divjak i Radovan Fuchs
1/9
Robert Anić/PIXSELL
Nakon niza rasprava, prosvjeda i poništenih natječaja čini se dolazi nova era kurikularne reforme

Ministrica znanosti, obrazovanja i sporta Blaženka Divjak i voditelj ekspertne radne skupine za kurikularnu reformu Radovan Fuchs čini se dobro surađuju. Nakon niza prijepora oko izbora voditelja radne skupine, premijerov kandidat Fuchs zasukao je rukave i počeo s radom.  

Nakon nekoliko godina i raznih problema vezanih uz pitanje Kurikularne reforme koji su doveli do ostavke članova radne skupine na čelu s Borisom Jokićem 2016. godine, nije lako bilo ni šefici Jasminki Bulaj Culej, zamjenici bivšeg ministra znanosti i obrazovanja Pave Barišića. 

Upitni natječaji i političko uplitanje u samu reformu doveli su i do niza prosvjeda, rasprava u javnosti i raznih prozivanja. 'Bura' se nije smirila ni ove godine, a pitanje se posebno aktualiziralo kada ministrica Divjak nije podržala premijerovog kandidata Matka Glunčića. Natječaj je poništen, a kandidat zamjenjen novim - Fuchsom. Ministrica ga je podržala, a možda tako i najavila novu eru u životu sporne reforme.  

1/9
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.