Top News
2693 prikaza

Ove fotke su obilježile otvaranje nogometnog prvenstva

Otvaranje svjetskog prvenstva u Moskvi
Kai Pfaffenbach/REUTERS/PIXSELL
Rusija i Saudijska Arabija zaigrali su prvu utakmicu novog najvećeg natjecanja na svijetu

Uoči prve utakmice 21. Svjetskog nogometnog prvenstva između Rusije i Saudijske Arabije na stadionu Lužniki u Moskvi održana je i kratka 15-minutna svečanost otvaranja tijekom koje je u glazbenom dijelu nastupio britanski pjevač Robbie Williams s ruskom opernom pjevačicom Aidom Garifulinom, članicom Bečke državne opere, dok su pozdravne govore održali ruski predsjednik Vladimir Putin i predsjednik FIFA-e Gianni Infantino.

Williams je podignuo atmosferu na stadionu izvevši svoje hitove "Let Me Entertain You" i "Rock DJ", dok mu se Garifulina pridružila u izvedbi pjesme "Angels".

"Ovaj grandiozan događaj se prvi put održava u Rusiji i iskreno se veselimo tome. Mi stvarno volimo nogomet, to je bila ljubav na prvi pogled još od prve utakmice u našoj zemlji. Spremni smo i učinit ćemo sve kako bi se navijači iz svih krajeva svijeta mogli uključiti u veličanstvenu atmosferu ovog praznika sporta. Gdje god živjeli i kakve su nam tradicije, ujedinjuje nas ljubav prema nogometu", rekao je Putin na otvaranju, a prenijela Hina.

Pogledajte galeriju

1/12

Korupciju, mito, ubijene radnike, sve to su deseci tisuća gledatelja zaboravili onog trena kad je Robbie zapjevao. Do prvog udarca loptom, točno u 17 sati po hrvatskom vremenu, pažnja i oči čitavog svijeta bile su uperene u svečanu ložu. Nakon prvog udarca, nogomet je preuzeo sve i tako će biti sve do posljednjeg sučevog zvižduka za nekoliko tjedana.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.