Top News
2061 prikaza

Ovo je odred policajki koji će čuvati Melaniju

Ženski odred japanske policije čuvat će Melaniju Trump
Screenshot Youtube
Supruga američkog predsjednika Donalda Trumpa u nedjelju dolazi s njim u posjet Japanu

Policija u Tokyu osnovala je policijski odred sastavljen samo od žena zbog vrlo specifičnog zadatka. Njihova zadaća bit će da štite Melaniju Trump i ostale ugledne uzvanice, uključujući i Trumpovu kćer Ivanku. 

Prva dama Amerike dolazi u Japan u nedjelju sa suprugom Donaldom Trumpom u dvodnevni posjet toj zemlji, dok je Ivanka Trump, predsjednikova kćer i njegova savjetnica, u Tokyo sletjela još u četvrtak, javlja CNN 

Ženski policijski odred umjesto uniformi japanske policije, nosit će crna uska odijela i bijele košulje na kopčanje. U srijedu, uoči dolaska Ivanke Trump u Tokyo održale su vježbu ispred Carske palače i pokazale medijima svoje vještine obrane i napada.

- Osnivanjem ovog odreda htjeli su ženama iz Trumpove pratnje odati poštovanje, ali i osigurati zaštitu koja neće biti previše nametljiva, objasnio je CNN-ov stručnjak Jonathan Wackrow, bivši agent američke tajne službe, koji je bio zadužen za zaštitu američkih predsjednika.

Priprema za Olimpijadu

- Smatraju da je ugodnije imati odred sastavljen samo od žena i to nije ništa neobično, rekao je Wackrow, koji se prisjetio posjeta američkih predsjednika azijskim državama u vrijeme kad je bio u službi i kad su takvi odredi štitili primjerice, i Michelle Obama, suprugu bivšeg američkog predsjednika Obame.  

Japanski ženski odred koji je prvi put sastavljen za ovu priliku, zapravo je dio priprema i vježbi za Olimpijske igre 2020. godine, koje će se održati u glavnom japanskom gradu.

- Operativno, ove pomoćne jedinice su minimalne u odnosu na aktualni sigurnosni program američkih tajnih službi, rekao je Wackrow i dodao:

- One nisu tu zbog nekih izvanrednih i hitnih akcija

Drugim riječima, ako se bilo što dogodi prvoj dami, američka tajna služba koja je u njezinoj pratnji je zapravo prva linija obrane.
Wackrow, međutim, primjećuje da ovakav odred koji je organizirala zemlja domaćin, na terenu pruža veliku pomoć u organiziranju i osiguranju ovako velikog putovanja kakvo je Trumpovo idući tjedan u Aziji.

- Oni imaju jako važnu ulogu zbog opće podrške i olakšavaju komunikaciju rekao je Wackrow.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • nelson 17:44 03.Studeni 2017.

    pa to im je posao.u japanu je strogo sve