Top News
27486 prikaza

Pančo, Sara i Marika: Vaso ih je spašavao od policije?

Nebojša Perunovič i Sara Sikirić
Antonio Bronic/HaloPix/PIXSELL
Jedan od osuđenih u aferi elitne prostitucije iz 2011. bio je vlasnik salona za masažu koji je prostor dobio od Milana Bandića i dugovao milijun kuna za najam

U razbijanju lanca elitne prostitucije tri su osobe koje su se stalno spominjale kao glavni organizatori i svodnici. 

Jedan je bio Nebojša Perunović Pančo, vlasnik salona za masažu u Domu sportova, druga je bila Sara Sikirić, a treća Martina Tomljanović Kiprijanovski. 

Danas 68-godišnji Perunović je bio maser, a kao vlasnik prostora u sportskoj dvorani, zbog  posla kojim se bavio, upoznao je mnoge važne osobe. Korisnici njegovih osnovnih, a kasnije i proširenih usluga, bili su, kako je pokazala istraga, mnogi poznati sportaši, biznismeni, liječnici i političari. 

Istovremeno, kao vlasnik salona za masažu, stvorio je i mrežu djevojaka koje su njegovim klijentima pružale posebne usluge, a ako bi im on pronašao posao, za to bi od njih uzimao proviziju. Tako se barem dalo naslutiti na sudskom ročištu koje je održano 21. srpnja 2011. godine na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu, na kojem se Saru Sikirić i Perunovića teretilo za podvođenje drugih djevojaka.

Tomislav Karamarko i Milijan Brkić Dokumenti Top News Elitna prostitucija: Kako je Brkić upleten u tešku aferu?

U to vrijeme Sara Sikirić bila je studentica i kako je rekla sucu, "prostitucijom se bavila jer joj je bio potreban novac, jer se školovala na privatnom fakultetu u Zaprešiću koji je sama plaćala, a živi s bakom i djedom, dok s ocem, s kojim joj se majka davno rastavila, nema nikakvih kontakta". 

Kako je tada pisao Večernji list, Sara Sikirić se od svoje 19-te kretala u društvu poznatih osoba u Zagrebu, te je tako počela raditi i kao hostesa na privatnim zabavama. 

Rekla je da je nju i njezinu kolegicu Pančo slao raznim klijentima, pa je tako završila svojedobno i u hotelu Adriatic u Opatiji na liječničkom kongresu, na kojem su njihove usluge koristila dvojica uglednih liječnika. Također je priznala i da im je tamo pružala seksualne usluge zajedno sa svojom kolegicom. 

Policija je mjesecima pratila uglednog sportskog masera Nebojšu P. (61) zbog sumnje da je podvodio starlete, manekenke i pjevačice u usponu.

Tadašnji glavni državni odvjetnik Mladen Bajić potvrdio je 2011. godine da su protiv Nebojše i njegove pomoćnice Marike T. K. podignuli optužni prijedlog zbog prostitucije. Kod Marike policija je našla i vrećicu s oko 0,5 grama kokaina. Sumnjalo se da je Perunović od podvođenja zaradio oko 100.000 kuna. Kao treće okrivljenu u DORH-u navode S. S. (24). Ona je od ožujka 2011. također bila organizirala susrete djevojaka i muškaraca. Cijene usluga kretale su se od 500 do 3500 eura, a svodnica je zaradu dijelila s djevojkama. Istraga je obuhvaćala i tri estradna menadžera i sedam djevojaka: glumicu, dvije pjevačice, misicu i tri starlete.

Zamku za svodnika policija je postavila poslije prijave poznatog zagrebačkog poduzetnika. On je u veljači posjetio Centar za socijalnu skrb i zatražio savjet kako bi mogao dobiti skrbništvo nad malodobnom kćerkom. Rekao im je kako sumnja da mu se bivša supruga, inače manekenka i pjevačica u usponu, bavi prostitucijom. Dodao je i da je nekoliko puta kći bila u stanu dok mu je bivša supruga bila s klijentima.

Centar za socijalnu skrb uputio ga je Uskoku i Državnom odvjetništvu. Poduzetnik je istog dana poslao dopis: “Imam dojam da je riječ o organiziranom lancu prostitucije. Zahtijevam da ispitate moje navode. Otac sam troje 
djece i oni su mi sve na svijetu. Vjerujem da institucije države vode računa o djeci. Kopiju ovog dopisa naslovit ću i na Vladu Republike Hrvatske. Molim Vas da me nakon izvršene provjere mojih navoda kontaktirate”.

Zagrebački poduzetnik je rekao novinarima da je otkrio da njegova supruga nije imala samo jednog svodnika nego više njih. Svi ti svodnici su se, osim uhićenog Nebojše P., u javnosti deklarirali kao estradni menadžeri koji od manje poznatih manekenki stvaraju uspješne pjevačice. Međutim, svi su bili osumnjičeni za prostituciju unazad deset godina i imali su “debele” dosjee u policiji. Policija je svim akterima istrage mjesecima prisluškivala telefone i prikupljala dokaze. Neki od ispitanih su navodno otkucali svoje suradnike.

Sikirić je rekla da je Perunovića Panču upoznala preko optužene znanice Marike Tomljanović Kiprijanovski, koja je za njega i radila.

Sikirić se prisjetila da joj je 2011. godine Marika ponudila besplatan tretman sunčanja kod prijatelja Panče. Marika joj je ispričala i kako Pančo ima dobrostojeće prijatelje te da ju može upoznati s njima. Drugom prigodom, kada je Pančo zvao Mariku, Marika joj je rekla da dolazi jedan čovjek iz Dubrovnika koji je trebao dvije cure, a ona je pristala ići s Marikom pod uvjetom da idu zajedno. 

Nastavak pročitajte na idućoj stranici.

  • Stranica 1/2
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.