Top News
513 prikaza

Papa političaru: Drži si svoj novac, ja ne volim broj 666!

Papa Franjo
©MASSIMILIANO MIGLIORATO/Milestone Media/PIXSELL
Argentinski predsjednik si je htio podići političku popularnost donacijom 16,666.000 pezosa

Argentinskom konzervativnom predsjedniku Mauriciju Macriju još nitko u političkoj karijeri nije tako spustio kao papa Franjo kad mu je prije nekoliko dana odbio donaciju kako bi spriječio da se ovaj na taj način politički okoristi. Dvojica Argentinaca poznaju se još iz doba dok je papa Franjo bio nadbiskup u Buenos Airesu.

U to se vrijeme čak nisu politički ni baš sasvim razilazili. No, čim je Macri naslijedio predsjednicu s lijevog centra Cristinu Fernandez de Kirchner, podigao je cijenu električne energije za kućanstva pet puta, odnosno duplo cijene javnog prijevoza. Prebacio je teret ekonomije direktno na radnike i najsiromašnije, preko noći je postao omražen.

Da bi se prije dva tjedna sjetio kako će si poboljšati politički rejting. Papa Franjo je upravo podijelio priznanja hollywoodskim glumcima Georgeu Clooneyju, Salmi Hayek i Richardu Gereu kao ambasadorima u dobrotvorne svrhe. Praktično istog trenutka Marci je poslao donaciju obrazovnoj zakladi Scholas Occurentes koju je papa Franjo osnovao u Argentini još kao nadbiskup.

Poslao je 1,2 milijuna dolara, odnosno u pezosima 16,666.000. A papa Franjo je na to reagirao tako da je, kako je otkrila La Stampa, istog trenutka naredio organizaciji da novac vrati. Organizacija je to i učinila, objasnivši da ne mogu prihvatiti donaciju čija je svrha podjela argentinskog društva i zloporaba organizacije.

Vrhunac je ipak ono što je otkrio Vatican Insider, da je papa Franjo pod PS dometnuo: "Ja ne volim broj 666".

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.