Top News
2327 prikaza

Plenković se riješio desnice - opasnost je Most

Andrej Plenković
Patrik Macek (PIXSELL)
Most i HDZ već se navodno tuku oko ravnatelja HRT-a

Zlatko Hasanbegović je glasao za novu ministricu kulture Ninu Obuljen. Bruna Esih je glasala za Ninu Obuljen. 

To je u startu otupjelo oštricu pobune koja se s desnog krila stranke valjala prema centru.

Čini se da od svega toga neće biti ništa, a prema onome što se može saznati iz kuloara, desnom su krilu namijenjene još neke pozicije za namiru ambicija, pa će vuk ostati sit, a koze cijele. 

Upitno je hoće li zamisli Nine Obuljen Koržinek biti koherentne sa zamislima drugog ešalona stranke, koji bi mogao steći važne pozicije u izvršnom aparatu i saborskim odborima.

Ako se, naime, stranačka desnica dokopa pozicija s koje mogu kontrolirati HRT, HAVC, agencije i sl, oni će sasvim sigurno devastirati sve kulturne pogone kojih se dočepaju.

Uništenju javnih resursa može se veseliti samo komercijalni sektor, ali postoje neki javni sadržaji koji će s uništenim arhipelagom javnih ustanova nepovratno iščeznuti. 

Mostov zahtjev za smanjenje TV pristojbe na 65 kuna u tom bi smislu mogao djelovati kao drugi element katastrofe. S razvaljenim HRT-om i uništenim HAVC-om, audiovizualnoj industriji u ovoj zemlji moći ćemo reći laku noć. 

Most i HDZ već se navodno tuku oko ravnatelja HRT-a, a imena koja se mogu čuti ne ulijevaju povjerenje. No kultura je samo jedan segment odnosa HDZ-a i Mosta nalik na minsko polje. 

Gospodarstvo će biti drugi. Martina Dalić i Zdravko Marić zagovornici su politike privatizacije svega što nije strateški državni resurs, dok su mostovci, ako se takav zaključak može izvesti iz demonstrativne nazočnosti premijeri “Gazde”, skloni kršćanskom socijalizmu, kao i Goran Marić koji, čini se, uživa podršku Mosta i Kaptola. 

Lako je vidjeti da će se na pitanju privatizacije pojaviti prvi oštri sukobi. 

Vlaho Orepić mogao bi, u važnom resoru, produbiti te konflikte. Martina Dalić i Goran Marić su tvrdi igrači, nepopustljivi, dok je Plenković željezna šaka u svilenoj rukavici. Bit će veselja!

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Ivo 15:25 26.Listopad 2016.

    O čemu priča propagandusta i provoditdlj porazene srpske fašističke politike