Top News
16247 prikaza

"Pljuvali smo i tukli bin Ladenovo tijelo prije pokopa"

Osama bin Laden
Hamid Mir
Jedan marinac ispričao je ono o čemu su mnogi nagađali, a to je da su mornari mrcvarili mrtvo tijelo vođe Al Kaide

"Imamo ga", bila je jedina poruka koja je tog dana došla na vojni brod usred oceana. Iako su veze na brodu svaki dan, 24 sata dnevno u funkciji i svi ekrani su stalno upaljeni, tog su dana svi bili ugašeni. Jedino što su mogli gledati je CNN. 

Čudan osjećaj je vladao na brodu, marinci su međusobno šaputali i u zraku se osjećalo nešto čudno. Nitko nije dobio službenu potvrdu, ali svi su znali: "Imamo ga", značilo je da je Osama bin Laden ubijen, a da je njegovo tijelo baš na tom brodu.

Kad je marincima potvrđeno da je točno to o čemu govore, cijeli brod je praktički eksplodirao kao Times Square u ponoć na Novu godinu, piše Business Insider.

"Sjurio sam na donju palubu kako bi vidio što se događa na uzletnoj stazi. Tamo su bila dva časnika koja su me u istom trenutku vratila natrag. Prije nego sam se vratio uhvatio sam scenu u kojoj dva muškarca iz helikoptera vade jedno tijelo", ispričao je jedan od mornara.

ETA objavila da se raspušta Dossier ETA Top News 60 godina krvavog terorizma: Pobili su više od 850 ljudi

Najgori dio oko sigurnosti hangara u kojem se čuvalo bin Ladenovo tijelo bila je činjenica da je mornarska menza bila u razini ispod hangara i jedini put kojim su mornari mogli doći do menze bilo je kroz taj hangar. Mornari su bili gladni i jeli su čokoladice koje su imali sačuvane, a kada je došla nova smjena i pitala što se događa, jedan od mornara je rekao da se poredaju ispred hangara jer su dobili dozvolu da bin Ladenovo tijelo izmlate bejzbol palicama, no to je ubrzo došlo do šefova na brodu koji su pošteno izribali mornare zbog takve ideje.

Nekoliko sati kasnije mornarima je rečeno da je bin Ladenovo tijelo pripremljeno prema svim pravilima muslimanske vjere: tijelo mu je omotano u bijeli prekrivač, odnosno plahtu, postavljeno je na desnu stranu, a bit će 'pokopan' na moru i tijelo bačeno prema sjeveroistoku, u pravcu Meke.

Mornarima je neslužbeno potvrđeno da je DNK analizom ustanovljeno da je zaista riječ o bin Ladenu, a nekoliko marinaca su prije umatanja njegovog tijela pljuvali po njemu, udarali ga i prevrtali s jedne strane na drugu. 

Službeno, nijedna država nije htjela preuzeti odgovornost za tijelo, zato je i sahranjen na moru, iako bi to vjerojatno bio slučaj čak i da je netko htio preuzeti bin Ladenovo tijelo, jer nitko nije želio da bin Ladenov grob postane nekakvo svetište.

Business Insider je u Pentagonu pokušao dobiti potvrdu o tome jesu li marinci zaista tukli i pljuvali po bin Ladenovom tijelu.

"Nikada ne bimo prešli ni oprostili bilo kome takvo ponašanje", rekao je Johnny Michael, glasnogovornik Pentagona, ali nije želio odgovoriti na pitanje hoće li se taj slučaj istražiti.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • crazy.dictator 19:54 22.Srpanj 2018.

    e bas se imaju sa cime hvaliti

  • Avatar Krimsonna
    Krimsonna 02:05 22.Srpanj 2018.

    Dobrodošli na najbolju stranicu sex dating ==>> Sexydrom.com