Top News
3751 prikaza

Pogledajte Reinerov portret, koštao je 40.000 kuna

Željko Reiner
Sanjin Strukić (PIXSELL)
Reinera je portretirao akademski slikar Vlado Jakelić koji je isti posao već obavio za još dvojicu predsjednika Sabora – Vlatka Pavletića i Vladimira Šeksa

U dvorani portreta, odnosno dvorani Ante Starčevića, uskoro će se naći i portret akademika Željka Reinera, desetoga predsjednika Sabora od prosinca 2015. do srpnja 2016. Portret je gotov i dopremljen je u Sabor.

Reinera je portretirao akademski slikar Vlado Jakelić koji je isti posao već obavio za još dvojicu predsjednika Sabora – Vlatka Pavletića i Vladimira Šeksa. "Prema ugovoru o autorskom djelu cijena portreta iznosi 40.000 kuna neto, a u okviru je dosadašnjih portreta predsjednika Sabora", odgovorili su iz parlamenta.

Portret Željka Reinera u Saboru | Author: screenshot/youtube screenshot/youtube
Portret Josipa Leke, Reinerova prethodnika, bio je nešto skuplji, plaćen je 43.850 kuna.

Pravo na portret ima i Božo Petrov, koji je Sabor vodio od listopada prošle do svibnja ove godine, no za Petrova "trenutno nije pokrenuto ugovaranje izrade portreta", rekli su u Saboru.

Preuređuje se Sabor

Dvomjesečni odmor na koji su otišli zastupnici, iskoristit će se za sancijske radove u zgradi Hrvatskog sabora, cijena im je oko 900 tisuća kuna.

Prvi tjedan bez zastupnika, u Sabor je 'doveo' izvođače različitih profila. Iz soba u prizemlju u koje su smješteni zastupnički klubovi na hodnik je iseljen namještaj, a svoj dio posla odrađuju parketari, električari, soboslikari.

Mahom su to sobe koje godinama nisu uređivane, pa je parket dotrajao, a zidovima bi dobro došao sloj nove boje, baš kao i vratima i prozorima.

Što će se sve ovoga ljeta uređivati i koliko će stajati iz Sabora su službeno odgovorili.

Tako se navodi da su, prema procjeni dotrajalosti određenih unutrašnjih dijelova zgrade Sabora, koju su načinile stručne službe Ureda za opće poslove i Sabora, te popisu prioriteta za sanacijske radove tijekom ljetne stanke raspisani su javni pozivi za dostavu ponuda za elektroinstalaterske, stolarske, parketarske, soboslikarske i ličilačke radove, koji su objavljeni na mrežnim stranicama Sabora.

Izabrani su najpovoljniji izvođači radova čija ukupna cijena iznosi približno 900.000 kuna, objasnili su iz Sabora preko Službe za medije. Potvrdili su da se razmišlja i o temeljitijoj obnovi zgrade koje nije bilo više od 20 godina.

"Srednjoročno se razmišlja i o temeljitoj obnovi zgrade te o načinima izvedivosti i financiranja takvog opsežnog i vremenski dugotrajnoga projekta", poručili su.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • hrza 17:36 20.Srpanj 2017.

    A di je zagoreli rucak na slici?