Top News
9009 prikaza

Pernar u Saboru jeo pizzu, Reiner puk'o: "Dosta svinjarija"

Ivan Pernar
Patrik Macek (PIXSELL)
Član kluba zastupnika Živog zida naživcirao je potpredsjednika Sabora, a uspio je i tajnika sjednice Sabora izbaciti iz takta

Ivan Pernar, nedavno izabrani predstavnik naroda u Hrvatskom saboru, opet je privlačio pažnju medija i javnosti svojim eskapadama u sabornici.

Kasno navečer, gotovo u ponoć, zatražio je stanku u raspravi jer mu je smetalo što je zakonski prijedlog o izvršenju proračuna za iduću godinu došao na red tako kasno. Napomenuo je da je bilo zastupnika voljnih za raspravu, ali da su odustali jer nisu znali da će prijedlog uopće doći na dnevni red.

Traženje stanke toliko je naživciralo potpredsjednika Sabora Željka Reinera da je Pernaru otvoreno rekao da ih vuče za nos. "Vi ste nas vukli za nos i u tom uživali", kazao je Reiner nakon što je postalo očito da će u sabornici ostati i iza ponoći.

"Dosta tih svinjarija"

Pernar je u jednom trenutku izvukao pizzu i počeo jesti na očigled svih prisutnih. Potpredsjednik Reiner dobacio je Pernaru da je dosta tih svinjarija.

Nakon toga je ministar financija Zdravko Marić ipak predstavio prijedlog zakona o izvršenju državnog proračuna za 2017.

Riječ je o zakonu kojima se uređuju prihodi, primici, rashodi i izdaci državnog proračuna za 2017. i njegovo izvršavanje, opseg zaduživanja i jamstava države, upravljanje javnim dugom, te financijskom i nefinancijskom imovinom, poticajne mjere u gospodarstvu i druga pitanja vezana za izvršenje proračuna, kazao je Marić, dodavši da je taj prijedlog iznio već u subotu ujutro i da nikome ništa ne želi podvaliti.

"Ti si luđak"

Tajnik sjednice Sabora Ivan Bukarica, poznatiji kao čovjek koji sjedi desno od predsjednika Sabora u jednom trenutku rekao je da je Pernar luđak.

Naime, Pernar se javio za riječ i za govornicom je pokušavao pronaći neki podatak među svim svojim papirima. Bukarica se istovremeno podsmjehivao i u jednom trenutku je rekao: "Ma daj. Ma molim te, ma ti si luđak. Ti si luđak".

Pernar ga je čuo, što ni ne čudi, budući su tako blizu govornica i Bukaričino radno mjesto. Kada je Pernar zatražio da Bukarica ponovi što je rekao, tajnik sjednice se pokušavao izvući. U pomoć mu je priskočio i ministar financija koji je nekoliko puta ponovio: "Ne, ne, nije to rekao".

"Evo vidite, dame i gospodo, to je način na koji se stručne službe u saboru odnose prema zastupnicima", kasnije je komentirao Pernar.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.