Top News
1364 prikaza

Policija naredila: Tomo mora na kontrolu zbog sinkope

Tomislav Horvatinčić
Hrvoje Jelavic (PIXSELL)
Sutkinja Maja Šupe oslobodila je Horvatinčića krivnje za smrt dvoje talijanskih državljana 2011. godine

Policija je zatražila od Tomislava Horvatinčića da joj u roku od 15 dana dostavi uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za upravljanje vozilima, a s obzirom na to da ga je Općinski sud u Šibeniku oslobodio optužbe da je skrivio pomorsku nesreću u kojoj su 2011. poginuli talijanski supružnici, ustvrdivši da on u tzv. stanju sinkope, odnosno kratke nesvjestice nije mogao vladati svojim postupanjem ni voljom.

Budući da Ministarstvo unutarnjih poslova nije nadležno za ocjenjivanje zdravstvene sposobnosti vozača zatraženo je stručno mišljenje je li sinkopa razlog za osnovanu sumnju da vozač zbog zdravstvenog razloga nije sposoban sigurno upravljati vozilima, priopćila je u četvrtak MUP-ova služba za odnose s javnošću.

Kuća Miroslava Kutle Sad imaju sve Life Hrvatski tajkuni: Nekad su živjeli u straćarama

Nakon što je nadležna policijska uprava dobila mišljenje javne zdravstvene ustanove po kojem je za procjenu sposobnosti upravljanja motornim vozilom osobe koja je doživjela sinkopu potrebno pristupiti individualno, nadležna policijska postaja se obratila Horvatinčićevom obiteljskom liječniku.

Suprotno stajalištu liječnika opće prakse koji je potvrdio promjene zdravstvenog stanja, ali i naveo kako smatra da ne postoje zdravstveni razlozi koji bi zahtijevali upućivanje Horvatinčića na izvanredni nadzorni zdravstveni pregled, nadležna policijska postaja je poslala Horvatinčiću zaključak kojim ga se upućuje na izvanredni nadzorni zdravstveni pregled.

Prometna koju je prouzročio Hrvoje Žužić Povijest smrti Top News Oni su ubojice s hrvatskih cesta, a danas su na slobodi

- Horvatinčić je dužan u roku od 15 dana od dana primitka zaključka dostaviti nadležnoj policijskoj postaji uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za upravljanje vozilima - priopćio je MUP.

Optužbe za nesreće u kojoj su u kolovozu 2011. poginuli talijanski supružnici na čiju jedrilicu naletio s gliserom, Općinski sud je oslobodio na ponovljenom suđenju 13. listopada jer nije dokazano da je nedjelo za koje je bio optužen počinio iz namjere ni iz nehaja. Predsjednica sudskog vijeća Maja Šupe rekla je u obrazloženju da je Horvatinčić u vrijeme nesreće prema vještačenjima i iskazima svjedoka kratko bio u stanju tzv. stanju sinkope zbog čega nije mogao vladati svojim postupanjem ni voljom.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.