Top News
3515 prikaza

Političar šokirao: 'Silovanje i incest su Božja volja!'

George Faught, ultrakonzervativni republikanac iz parlamenta Oklahome
Youtube
Kritičari su krajnje oštro javno osudili izjave krajnje konzervativnog parlamentarca

Tijekom rasprave o novom, još restriktivnijem zakonu o pobačaju, u donjem domu parlamenta Oklahome republikanski zastupnik George Faught izjavio je da su i silovanje i incest volja Božja javlja lokalni NBC. Novi zakon predviđa zabranu pobačaja i u slučajevima kad se na fetusu otkriju genetske anomalije koje dovode razvoja Downovog sindroma.

Za liječnike koji bi ga prekršili propisuje kaznu od 100.000 dolara, gubitak dozvole za bavljenje medicinom i mogućnost da ih posebno tuži žena kod koje je liječnik izveo pobačaj. Malo je reći da je rasprava bila žestoka, a o tome u kojem smjeru Oklahoma politički diše pokazuje to što su u tamošnjem parlamentu 74 republikanska i 27 demokratskih zastupnika. Tijekom rasprave demokrati su se pokušali izboriti makar za to da pobačaj bude legalan u slučajevima incesta i silovanja.

Vjenčanje Toliko o monogamiji Life Brakovi prema Bibliji: Puni incesta, poligamije i seks robinja

Demokrat Cory Williams u jednom je trenutku zapitao zastupnika Faughta: "Je li silovanje volja Božja?" Faught je na trenutak ostao zatečen pitanjem, a kad se pribrao odgovorio je da jest. "Znate, ako čitate Bibliju, tamo je niz situacija u kojima se to dogodilo. Gospodin koristi sva sredstva. To je nažalost stvarnost", odgovorio mu je.

Williams ga je potom pitao je li i incest volja Božja. "To je odlično pitanje i očito, ako se to dogodi u nečijem životu, to mu vjerojatno nije najbolja stvar koja mu se ikad dogodila. Ali vi želite reći da Bog nema ovlasti u nečijem životu koristiti baš sve, a ja se s time ne slažem", kazao je. Drugim riječima, rekao je da je i incest Božja volja. Toliko o onome u parlamentu. Poslije je za NBC rekao da "Bog ne odobrava ni silovanje ni incest", ali da "pod određenim okolnostima može uzdići ljepotu iz pepela".

Kritičari su krajnje oštro javno osudili izjave krajnje konzervativnog parlamentarca. Predbacili su mu da, ako već želi da se Oklahoma ravna prema biblijskim zakonima, da onda treba predložiti zakon po kojem bi se žrtve silovanja morale udati za muškarce koji su ih silovali, odnosno onaj dio "Ponovljenog zakona" po kojem, ako silovana žena nije bila dovoljno glasna tijekom silovanja, da je se onda ima kamenovati do smrti.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.