Top News
4149 prikaza

Postala je treća najbogatija na svijetu - on je još bogatiji

Jeff i Mackenzie Bezos
1/7
DANNY MOLOSHOK/REUTERS/PIXSELL
Miroljubiv razvod najbogatijeg para na svijetu ne bi trebao ostaviti nikakvih posljedica na Amazonu

Najbogatiji par na svijetu Jeff Bezos i McKenzie Bezos, dogovorili su se o raspodjeli imovine. Par je razvod najavio još početkom godine. Tako će se McKenzie odreći 75 posto svog udjela u velikom Amazonu, a i sva će svoja upravljačka prava predati u ruke svom sada bivšem suprugu. 

Bezos je trenutačno najbogatiji čovjek na svijetu, no njegova bivša supruga ovim razvodom to neće postati. Na vrhu te liste nalazi se nasljednica L’Oréalovog carstva Françoise Bettencourt Meyers čija se vrijednost procjenjuje na 45,6 milijardi dolara. 

Vrijednost udjela kojeg je ostao McKenzie, po trenutačnom stanju tržišta, procjenjuje se na 36 milijardi dolara.  Njihov ukupni udio u Amazonu, od 143 milijarde dolara učinio ih je najbogatijim parom na svijetu, piše The Guardian. 

Jeff Bezos i MacKenzie Bezos Bezosi Life Razvodi se najbogatiji par na svijetu: Što imaju i kako žive

Spisateljica McKenzie koja je u braku s Bezosom od 1994. godine, i s njim je izgradila danas uspješnu kompaniju Amazon, ovim se razvodom, po zasada poznatim informacijama, odrekla:

  • 75 posto udjela u Amazonu
  • ukupnog udjela u The Washington Postu
  • ukupnog udjela u kompaniji Blue Origin

U sklopu dogovora odreći će se i svog udjela u Washington Postu, kojeg je njezin suprug kupio za 'sitnih' 250 milijuna dolara 2013. godine, te u kompaniji za svemirska istraživanja Blue Origin, kako je sama najavila na Twitteru. Nisu otkrili ostale detalja brakorazvodne parnice.

Bezos će tako zadržati kontrolu nad kompanijom a čini se kako su na ovaj način izbjegli onu tipičnu bitku koja je pogodila ostale kompanije koje su se borile sa sličnim obiteljskim problemima. i razvodima. 

Jeff Bezos i MacKenzie Bezos | Author: AFF-USA.COM/Press Association/PIXSELL AFF-USA.COM/Press Association/PIXSELL
"Sretna sam što sam mu predala sva svoj udio u Washington Postu i Blue Originu, i 75 posto dionica Amazona. Zahvalna sam što smo završili proces uz podršku jednog prema drugom, ali i ostalih koji su nam ljubazno ponudili pomoć. Veselim se našoj sljedećoj fazi, zajedničkom roditeljstvu i prijateljstvu", napisala je u svom postu na Twitteru. 

Prijateljima i obitelji zahvalio se i Bezos u svom postu.

Da se razvode ovaj je par najavio još početkom godine. 

"Kao što naša obitelj i naši najbližnji prijatelji već znaju, nakon dugog perioda razdvojenosti, odlučili smo se razvesti i nastaviti dijeliti naš život kao prijatelji. Nevjerojatno smo sretni što smo pronašli jedan drugog i zahvalni za sve godine koje smo proveli u braku. Da smo znali da ćemo se razvesti nakon 25 godina, svejedno bi sve učinili isto", stajalo je u postu na Twitteru. 

Tri dana nakon dodjele nagrada Zlatnog globusa, posebno nakon zabave na kojoj je Bezos snimljen u društvu bivše američke voditeljice Lauren Sanchez, Bezos je n svom Twitter profilu najavio razvod. Ubrzo je tabloid National Enquirer, objavio prepisku Bezosa i 49-godišnje Sanchez i pisao o mogućem preljubu. 

Jeff Bezos s bivšom suprugom Osveta Life Najbogatiji na svijetu: Trump mu je smjestio seks aferu?

Enquirer je navodno par pratio "preko pet država njihovih putovanja u privatnim avionima, limuzinama, helikopterima, na romantičnim putovanjima, u hotelima sa pet zvjezdica, intimnih večera". Pisali su i kako je "Bezos slao ljigave i strastvene poruke". 

Špekuliralo se da je Donald Trump, dugogodišnji prijatelj Davida Peckera, čovjeka koji kontrolira izdavača tog tabloida, zapravo iskoristio magazin kako bi napao Bezosa jer Trump ne voli način na koji ga se prikazuje u Washington Postu. U dugačkom postu, odgovoru, Bezos je Peckera optužio za iznudu i ucjenu. 

MacKenzie Bezos zadržala je četiri posto udjela u Amazonu. Bezos je najveći dioničar u kompaniji koju se pokrenuli 1994. godine kao online knjižaru, koja je u potpunosti izmijenila uobičajene modele prodaje knjiga, pa čak i izdavaštva. Amazon je postao veliki div, koji prodaje sve i svašta, i spremno napada i trgovačke centre diljem svijeta. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.