Top News
4469 prikaza

Potiče lov životinja helikopterom i - nova je Trumpova uzdanica

Sarah Palin
Naomi/ Flickr/ CC BY 2.0
Da se nju pita, oružje bi bilo sasvim slobodno, abortus zabranjen i nakon silovanja, zdravstvo sasvim privatno, divlje životinje bi se pobilo...

Sve ostalo je procedura, na Donaldu Trumpu je sada da imenuje ministre u svojoj vladi, a među 41 kandidatom za razna mjesta, ima imena naftnih tajkuna, bankara i, jedno koje posebno bode u oči, Sarah Palin kao potencijalna ministrica unutarnjih poslova. 52-godišnja tvrda republikanska konzervativka, bivša guvernerka Aljaske, kandidatkinja za potpredsjednicu SAD-a 2008. tijekom kampanje Johna McCainea, u pamćenju cijelog svijeta ostala je po tome što je njena politička karijera rasla usporedo s usponom nove konzervativnosti i pokreta poput Tea Partyja. Zapravo je po mnogočemu ozloglašena, primjerice po tome što je istaknuta članica Nacionalnog oružanog udruženja, te se u skladu s tim zalaže za pravo na slobodno nošenje poluautomatskog oružja.

Donald Trump Izbori Top News Može li Trump biti 'predsjednik svih Amerikanaca'

Naravno da je apsolutno protiv ukidanja smrtne kazne, a istodobno je i za zabranu abortusa, čak i u slučajevima kad je riječ o posljedici silovanja, incesta i sličnih osobnih tragedija trudnih žena ili djevojčica. Neki od njenih rijetkih racionalnih političkih stavova su onaj da se u školama poučava kontracepciji, kao i onaj o tome da se na pravosudnom progonu prekršaja povezanih uz marihuanu previše revno ne inzistira, jer je ipak "riječ o drugorazrednom problemu". Većina ostalog je na tragu ekscentričnog, barem po zapadnoeuropskim kriterijima. Dok je bila gradonačelnica gradića Wasille s kakvih 8000 stanovnika na jugu Aljaska, gradske su vlasti žrtvama silovanja naplaćivale troškove forenzičkog ispitivanja zločina, primjerice izuzimanja DNK ili bioloških ostataka silovatelja i slične stvari.

Donald Trump Izbori u Americi Top News Donald Trump pobijedio - Le Pen i Orban oduševljeni

Naravno da je takva osoba i radikalna protivnica zdravstvene reforme Baracka Obame, koliko god je, opet prema zapadnoeuropskim mjerilima, riječ o sramežljivom pomaku prema svima dostupnom javnom zdravstvu kroz domove zdravlja. Kod Oprah Winfrey 2008. je mrtvo hladno ustvrdila da ne vjeruje da je čovječanstvo, odnosno industrija, krivo za klimatske promjene. Tijekom svoje vladavine Aljaskom izjavljivala je da je apsolutno za lov divljih životinja čak i korištenjem helikoptera, pri čemu bi za svakog ubijenog vuka Aljaska čak i plaćala nagradu od 150 dolara. 2008. je na zgražanje prosvijetiteljski raspoloženog dijela SAD-a ustvrdila da se zalaže za podučavanje kreacionizma na satovima na kojima se u školama djecu uči evoluciji.

Bernie Sanders, Hillary Clinton Povijesni autogol Top News Sad plaču, a "trumpistan" su ljudi H. Clinton skrivili još proljetos

Kad je riječ o očuvanju okoliša, za nju nije egzotično čak niti protiviti se nacionalnim programima oporavljanja populacije, primjerice, polarnih medvjeda. Kad je riječ o ratovima, teško je naći neki koji ona ne bi podržala. O seksualnim manjinama ne treba bi spominjati kakve ima stavove... Toliko o jednom od kandidata za ministra ili ministricu unutarnjih poslova u vladi Donalda Trumpa. Od ostalih, u oči upada to što je za ministra obrane u igri umirovljeni general Mike Flynn, inače demokrat, doduše takav da je sa svoje strane tijekom kampanje za izbore vrlo ružno napadao Hillary Clinton. Ali ipak, riječ je o čovjeku koji je u nekoliko navrata istupao protiv rješavanja problema u "ostatku svijeta" ratom. Tako je bio i protiv vojnog rušenja Muamara Gadafija.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.