Top News
3497 prikaza

Prijete i Pusić: "Zaklat ću te k'o svinju"

Goran Beus Richembergh i Vesna Pusić
Patrik Macek/ PIXSELL
Nekadašnji istaknuti članovi HNS-a javno su kritizirali odluku Sabora o odbijanju presude Slobodanu Praljku

Vesna Pusić, nekadašnja ministrica vanjskih poslova, također je dobila prijetnje smrću putem društvenih mreža. "Izdajico jedna smrdljiva, čekaj dok dođem u Zagreb. Zaklat ću te k'o prase", piše joj Jerko Bajsić.

Nakon što mu je Pusićka odgovorila da takve prijetnje shvaća ozbiljno i da će ih proslijediti policiji u Njemačkoj, gdje, čini se, Jerko trenutačno živi, ubrzo je stigla i isprika.

"Oprostite, bio sam ljut. Neće više doći do toga. Molim Vas, oprostite"

Sve je objavljeno na Facebook stranicama Građanskog liberalnog saveza.

Podsjetimo, zbog svog Facebook statusa Goran Beus Richemberghnjen stranački kolega, njen stranački kolega, primio je prijetnje smrću.

- Kad vam stignu konkretne prijetnje koje su usmjerene na vas ili članove obitelj, kad šalju fotografije revolvera, kad vam kažu kojim metkom će vam presuditi, ja se naravno ne bojim jer oni koji tako prijete i na takav način istupaju uglavnom su zekani, ali nije na meni da se junačim i o tome sam obavijestio policiju. To trebaju napraviti javni dužnosnici uvijek jer je to kazneno djelo i mi smo dužni takve stvari prijavljivati. Policiji je proslijeđeno sve što ima obilježje otvorene prijetnje, a na njima je da ustanove koliko su one ozbiljne - poručio je.

Beus Richembergh prijetnje je primio zbog statusa u kojem je napisao kako su "pokušaji koji dolaze iz vrha HDZ-a da se Hrvatski sabor instrumentalizira tako da na sutrašnjem nastavku sjednice nekom posebnom izjavom odbaci pravomoćnu presudu Haaškog tribunala te da se za osuđenog ratnog zločinca održi minuta šutnje potpuno su neprihvatljivi i skandalozni" uz poruku da Glas u tome neće sudjelovati.

- Nažalost naviknete ko' magare na batine na čitav niz najogavnijih i najprimitivnijih uvreda. To vam dođe u rok službe. Kad se bavite javnim poslom morate biti svjesni da se ne sviđa svima ono što govorite i za što se zalažete. Netko će vam protivljenje izreći na fin, kulturan pa možda i konstruktivan način, a netko će to napraviti u maniri najprimitivnijeg čovjeka - kazao je Beus Richembergh.

Na pitanje hoće li zbog prijetnji tražiti policijsku zaštitu, uzvratio je:

- Nema potrebe. mene štiti zdravi razum - poručio je. 

Prijetnje Goranu Beusu Richemberghu | Author: Screenshoot/Facebook Screenshoot/Facebook

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • nelson 18:07 30.Studeni 2017.

    desničari sramota