Top News
249 prikaza

Protiv predsjednice pokrenut postupak zbog sukoba interesa

Kolinda Grabar Kitarović
Davor Javorovic (PIXSELL)
Povjerenstvo razmatra pokretanje postupka i protiv tehničkog ministra obrane Ante Kotromanovića i to zbog slučaja kada je s obitelji privatnim avionom išao na odmor

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa predložilo je pokretanje postupka protiv predsjednice Kolinde Grabar Kitarović zbog narušavanja vjerodostojnosti. 

Prema njihovim riječima, predsjednica je u vrijeme predsjedničkih izbora od države dobila 1.167.573 kune za naknadu promidžbe. Ona je taj novac prebacila na račun HDZ-a iako sredstva nisu bila njena.

Sporno je to što se novca odrekla, a sama odlučila u koje humanitarne svrhe ide novac.

Povjerenstvo razmatra pokretanje postupka i protiv tehničkog ministra obrane Ante Kotromanovića i to zbog slučaja kada je s obitelji privatnim avionom išao na odmor na Lošinj. Ministarstvo obrane tvrdilo je da je Kotromanović bio na privatnom putovanju i da nije koristio novac iz državnog proračuna.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa na sjednici raspravlja o pokretanju ili nepokretanju postupka protiv tehničkog predsjednika Vlade Zorana Milanovića, saborskog zastupnika Tomislava Karamarka u dva predmeta i tehničkog ministra zdravlja Siniše Varge.  

Povjerenstvo će također dati mišljenja u predmetima na zahtjev dužnosnika: predsjednika Hrvatskog sabora Željka Reinera, te zastupnika u Hrvatskom saboru Roberta Podolnjaka. 

Povjerenstvo će dati očitovanja u predmetu povjerenika Vlade za obavljanje poslova iz nadležnosti Gradskog vijeća i gradonačelnika Grada Novalje Roberta Badurine.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.