Top News
946 prikaza

Pala je prva žrtva Trumpovog rata

Gary Cohn
AARON BERNSTEIN/REUTERS/PIXSELL
Iz Bijele kuće odlazi i Trumpova desna ruka kada je u pitanju ekonomija

Ekonomski savjetnik predsjednika SAD-a Donalda Trumpa, nekadašnji predsjednik Goldman Sachsa, Gary Cohn dao je ostavku. Razlog Cohnovog su Trumpove najave fiksnih tarifa na uvoz alumninija i čelika. 

- Bila je velika čast služiti predsjednika i moju zemlju te upogoniti ekonomsku politiku koja je osigurala rast na dobrobit svih američkih građana, a osebice povijesnu reformu poreza. Zahvalan sam predsjedniku na prilici te njemu i cijeloj administraciji želim mnogo uspjeha u budućnosti - obznanio je Cohn preko svog glasnogovornika.

Svjetski ekonomski forum u Davosu Trgovina Ekonomix Trumpov rat najviše će štetiti Amerikancima

Oglasio se i Donald Trump koji u posljednje vrijeme ima velikih problema s savjetnicima koji odlaze - od Bannona kojeg je potjerao do Hope Hicks koja je otišla nakon što je u intervjuu rekla kako za Trumpa 'govori male bezazlene laži'.

- On je rijedak talent i zahvaljujem mu na njegovoj predanoj službi američkom narodu. Pomogao je u tome da instaliramo svoju agendu te ponovno iz pepela podignemo američki ekonomiju - rekao je Trump čiji su se savjetnici skloni ekonomskom protekcionizmu sukobili s Cohnom kada je riječ o tarifama. Cohn je upozoravao da će to označiti porast cijena proizvoda od čelika i aluminija.

Jared Kuschner i Donald Trump POSTAO FIKUS Top News Jadi mladog Jareda - i kaligrafu vjeruju više nego njemu

Izvori bliski Bijeloj kući, kaže CNBC, kažu kako je Cohn Trumpu zamjerio i mlaku reakciju na nacistički marš u Charlottesvilleu kada je predsjednik izjednačio marširajuće rasiste i one koji su im se suprotstavili. 

- Građani koji su se ustali za jednakost i slobodu ne mogu nikada biti izjednačavani s neo-nacistima, Klanom ili rasistima. Mislim da ova administracija mora bolje, brže i jače reagirati za dobrobit cijele zajednice - rekao je tada Gary Cohn, a Trump mu je to, kažu, jako zamjerio.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.