Top News
5650 prikaza

Putinova lutajuća raketa zabrinula Trumpa i Merkel

Angela Merkel i Donald Trump
Philippe Wojazer/REUTERS/PIXSELL
Njemačka kancelarka i američki predsjednik smatraju da Putin agresivno prijeti svjetskom miru

Kancelarka i predsjednik su zabrinuti zbog zadnjih izjava ruskog predsjednika Putina o razvoju naoružanja i posljedicama toga na nastojanja za međunarodnom kontrolom sustava naoružanja, priopćio je ured njemačke kancelarke nakon njihova telefonskog razgovora.

Vladimir Putin UNATOČ SVEMU Top News Kako je Putin osiromašenu Rusiju izveo na pravi put

- Berlin je općenito zabrinut zbog "ukupne sigurnosne politike Rusije", rekao je njezin glasnogovornik Steffen Seibert.

Osim "namjernog zaobilaženja sporazuma o kontroli oružja", spomenuo je i "flagrantna kršenja međunarodnih zakona o aneksiji Krima" ili "prijeteće stajalište prema susjednim državama".

 

Glede sirijskog rata, Seibert je ocijenio da "s obzirom na doista strašnu sudbinu civilnog stanovništva (...) nema nikakvog razloga za ponos razvojem oružja ili nekim ruskim oružjem na terenu", dodao je.

Vladimir Putin i njegovi Noćni vukovi Ruska posla Top News Putin prijeti: "Imamo nezaustavljiva nuklearna oružja"

U govoru pred ruskim parlamentom u četvrtak, Putin se gotovo sat vremena neočekivano hvalio najnovijim ruskim naoružanjem, uz fotografije, infografiku i video snimke.

Predstavio je tako nove tipove krstarećih projektila "neograničenog" dometa, mini-podmornice na nuklearni pogon te novu vrstu laserskog oružja o kojem još ne može objaviti pojedinosti.

Washington je na to optužio Moskvu za "izravno kršenje" niza međunarodnih sporazuma protiv širenja naoružanja koje je potpisala.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • jluci82 23:53 02.Ožujak 2018.

    sarmaT